10 Eylül 2014 Çarşamba

Hastalık Mevsimi ve Bir KocaKarı Yöntemi Hikayesi


Türkiye'ye dönmek için günleri saymaya başladığımız bugünlerde (5 haftamız kaldı!!!!), hava bize ufak bir şaka yaptı ve 8 Eylül'de ilk kar yağışıyla kış ayına kocaman bir ''Merhaba'' dedik.  Ancak gene normale döndü (yupppiiii gitmeden gezebileceğiz) lakin!!!! 

Soğuyan havalar demek kreşe giden Arya'nın ister istemez daha az sokağa çıkması (hergün çıkıyor ancak süre yaz ayları kadar uzun olamıyor!!!) ve arkadaşlarıyla birbirlerine hastalık bulaştırması demek!!!, vallahi anlamıyorum bu işi. Geçenlerde Arya'nın burnu akıyordu, sınıfa onu almak için gittiğimde bir de ne göreyim '' yaşasın sümük kardeşliği'' ,'' yaşasın sümükle gelen baloncuklar'' şeklinde tüm çocuklar.

Durum böyle olunca grip, nezle gibi hastalıkları evimizden kovalamak için ilaç kullanıyoruz ama ev yapımı ilaçlar tercih sebebimiz (napalım canım, ruhumuz kocakarı yöntemlerini seviyorsa). Aslında kocakarı kelimesini sevmem ama kelime bize mesajı verir.

Çok çok eski zamanlarda dünya üzerinde milyonlarca insan yaşamıyorken, daha modern tıbbın temelleri atılmamışken, İbn-i Sina kundakta bebekken, Paracelsus farmakolojinin kurucusu sayılabilmesi için doğması gerekiyorken, teyzem elinde ne varsa onlarla ileştirmeye çalışırdı sevdiklerini. Doğruda yapardı toprak ananın biz insanoğluna sunduğu sınırsız hazineden yararlanmak varken, niye en ufak öksürükte antibiyotik (tık tık) alsın ve ilaç endüstrisine para yatırsın ki teyzem, bizim  gibi deli mi!!!

Neyse konuyu fazla dağıtmadan size bizim mucizevi ilaçımızın formülünü vereyim. Bu ilacı geçen sene Arya'nın ve kendimizin üstünde bolca denedik, sonuçları olumlu. Ancak tarifi uygulamak isterseniz kendi sağlık durumunuzu göz ardı etmeden değerlendirin.


Malzemeler:

1 baş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı bal

Sarımsakları kabuklarından temizleyip, buharda haşlıyorsunuz (bu hem acısının gitmesine hem de kokusunun kaybolmasını sağlıyor.) Yumuşayan sarımsakları çatal yardımıyla ezip, üstüne 1 çay kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı zencefili ilave edin ve hergün bir çay kaşığı tüketin.

İşte bizim tarif, bu sene bunun yanına her gün yarım çay bardağı limon suyu takviyesi koymayı düşünüyoruz. Bakalım hastalıkla ilgili bu sene neleri tecrübe edeceğiz. 


Ufak bir hatırlatma;

Bir besinin, içeceğin veya bitkinin sağlığa yararlı veya zararlı olması durumunun şu şartlarla ilgili olduğunu unutmayın. 
Miktarı (Kullanılması gereken doz/aşırı doz) 
Kullanım sıklığı 
Hazırlama ve kullanma şekli 
Bitkinin türü (bitkilerin birçok alt dalı vardır ve bütün alt çeşitler aynı faydayı sağlamayabilir)
Ve en önemlisi, sizin sağlık durumunuz, mevcut hastalıklar ve varsa kullandığınız ilaçlar.  


Bol gülüşlü günler ....

2 yorum

  1. Gecenlerde eski bir öğrencim facebookta edmonton hava raporunu koymus -1 yazıyordu meger o da ordaymıs aklıma siz geldinşz. Tek iyi yanı dönünce 20 derecelik farkla ısınacaksınız :)) tarifi not ettim bu yıl bize de lazım olacak

    YanıtlaSil
  2. Hahahaha kar yağdığı gündür, insan noluyor daha sonbahar yaşayacaktır diyor. TR'ye dönmenin en güzel yanı 4 mevsimi gerçekten yaşayacak olmak.

    YanıtlaSil

Mrs. TikiTaka©