8 Kasım 2014 Cumartesi

SİZİN RENGİNİZ HANGİSİ???

Eski işyerinden bir arkadaşım bir gün pat diye şöyle söyledi; Gül biliyor musun senin rengin kırmızı!!!??? Bu beklenmedik yorumla karşılaştığım için biraz şaşırmıştım ve neden böyle bir kanıya vardığını sordum. O da başladı örneklerle anlatmaya. Sonuçta şuna vardık ben işyerinde gayet renkli giyinen bir insan olmama rağmen mutlaka ve mutlaka kırmız rengi üstümde bulunduruyordum. Gerçektende öyleydi ne yapıyor ne ediyor, hiç kırmızı birşey bulamazsam kırmızı bir kalemle saçımı topluyormuşum ama hiç haberim olmamış o güne kadar.

Renkler ile ilgili genel algı kişilerin sıklıkla sevdikleri renkleri kiyafetlerinde tercih etmeleridir. Türkiye'de daha çok koyu renkler ön planda iken yurtdışında insanlar kolaylıkla canlı renkleri tercih edebiliyorlar. Kanada'da yaşarken katıldığım İnsan Kaynakları programında sınıfı arkadaşım Terri 50 'lerinde iki çocuklu bir anneydi. Terri 'yi benim için özel kılan özelliği sürekli turuncu renk kıyafetlerinin olmasıydı. Çocukları annelerine lakap takmışlar ''portakal anne'' diye şakalaşıyorlarmış kendisiyle. Durumu ilk fark ettiğimde biraz garipsemiştim çünkü  dikkat dağıtacak kadar göz alıcıydı Öte yandan turuncu rengin enerjisi ve Terri'nin enerjisi birleşince ortam inanılmaz bir şekilde pozitif oluyor ve gerçekten doğru galiba renkler pek çok şeyi ifade ediyor diye düşünmeden edemiyordum.

Ya siz kendi renginizi biliyor musunuz??? Kıyafetinizde, evinizde sürekli kullanılan bir renk var mı?? Ya da benim gibi benim rengim yeşil diyerek gizli bir kırmızı fanı mısınız?? Peki sevdiğiniz rengin anlamını biliyor musunuz???

MAVİ

Özgürlüğe düşkündürler, bu yüzden sınırlandırılmaktan hoşlanmazlar. Yaratıcı,mantıklı,sezgileri güçlü ve olumlu kişilerdir.Bir işe başlarken isteklidirler,fakat işi bitirmek konusunda istekli olmayabilirler.

KIRMIZI
Güçlü özgüvenleri vardır.Liderlerin rengi olarak anılır.Bu rengi sevenler karizmatik,sorumluluk sahibi,hırslı,kararlı ve başarılı kişilerdir.İlişkileri sevgi üzerine kuruludur.Bu kişiler aşksız yapamazlar.Olumsuz yanları ise sinirli ya da bencil olabilmeleridir.


TURUNCU

Uyumlu,sosyal,ayakları yere basan, kibar,sevgi dolu,cesur ve merhametli kişilerdir.Olumsuzlukları ise tembellik ve bazen karşısındaki kişilerin önemsiz olduğunu düşünmeleridir.


SARI

Sezgileri ve düşünce gücü yüksek insanlardır.Azimli,pratik zekalı,meraklı,iyimser ve duyarlı kişilerdir.Kişinin en çok sevdiği renk sarı ise o kişinin entellektüelliğini ifade eder.Olumsuz yönleri ise utangaçlık ve başı sıkıştığında yalana başvurabilmesidir.


YEŞİL

İyimser,özgüveni olan,kendi kontrollerini kaybetmeyen,dayanaklı kişilerdir.Çok dost canlısıdırlar,çevrelerindeki insanlara yardım etmekten hoşlanırlar.Olumsuz yönleri ise olaylara esnek bakamamalarıdır.


MOR

Sezgileri güçlü,hassas ve duyarlı insanlardır.Cazibelidirler.İnsanlar üzerinde etki kurmaktan hoşlanan ve bunu başaran fakat bencil olmayan kişilerdir.Psikolojileri gün içinde çok değişken olabilir.Olumsuz özelliği ise bazen kendini beğenmişlik yapmalarıdır.


SİYAH

Güçlü, hırslı, otoriter olanların rengidir.Eğer kişi tamamen siyah giyinmekten hoşlanıyorsa kin ve nefret duyguları yoğun anlamını taşır.


BEYAZ

Dürüst, saf, sezgileri yoğun, alçakgönüllü insanlardır.Olumsuz yanları yok denecek kadar azdır.


PEMBE

Sevgi dolu,alçakgönüllü,utangaç yapıdadırlar.Kararlarını sonuna kadar sürdürürler.Risk almaktan korkmazlar.Olumsuz yanlarıda kimseye yok diyememeleridir.


GRİ

Olumsuz duyguların,korku,hayal gücü yoksunluğunun simgesidir.Bu rengi sevenlerin temkinli,meraklı ve araştırmacı olmayan kişiliğe sahip olduğu söyleniyor.


KAHVERENGİ

Bu rengi tercih edenlerin kendisine yakın insanların arkadaşlığına,kendisini güvende hissedeceği ortamlara ve rahatlamaya ihtiyacı vardır.


LACİVERT-ÇİVİT MAVİSİ

Merhametli,mükemmelliyetçi,sorumluluk sahibi insanlardır.Bu rengi sevenlerde hayır diyemeyen özürlülerdendir.


ALTIN

Sabırlı,idealist,becerikli olan insanların rengidir.Büyük ideallere sahiptirler.Er ya da geç bu ideallere ulaşırlar.Genel olarak pozitif insanlardır.


GÜMÜŞ

Becerikli,aynı anda pek çok işle uğraşabilen,enerjik insanlardır.Altıncı hisleri yoğundur.


BRONZ

Şefkatli,sevgi dolu,duyarlı insanların rengidir.Bu rengi sevenlerinde bir bölümü hayır diyemeyen gruptadır.

Bol gülüşlü günler....

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©