21 Ocak 2015 Çarşamba

Kopyacı Kedi


Taklitçilerinize nasıl reaksiyon gösterirsiniz ya da sizden etkilenenlere??? Bu soruyu kendime aylar önce sordum. 
Ortağım Güneş; bak bizim çektiğimiz fotoğrafı kullanıyorlar dediği günden beri düşünüyorum bu konuyu. 
İyi haber: Bu aslında güzel birşey, yani taklitler asıllarını yaşatır mantığından bakacak olursanız. Ama ne yazık ki, bu konuyu kabullenmek birazcık zor. Siz deli gibi uğraşıp bir ürün, fikir ortaya çıkartıyorsunuz, yeri geliyor bu çalışma için ailenizden fedakarlık yapıyorsunuz sadece yaptığınız iş birilerinden farklı olsun diye , aaahh ama biri sizin fikrinizi keşfediyor!!! şaşırtıcı bir şekilde belki aynı fotoğrafı kullanmaya yelteniyor ya da ürününüzün rengine verdiğiniz ismi sizden kısa bir süre sonra kullanmaya başlıyor.
Kopyalananlara güzel haber; senin bir yeteneğin var üretmek. Şanslısın çünkü sen üreten bir insansın ve fikirlerin var. Ve bu yetenek sana ait olan en büyük hazinen. Bırak seni taklit edenler kendilerine ait olmayan ve özgün olmayan fikirlerle devam etsinler. Hangi zaman diliminde olur bilemiyorum ama elbette ki bir gün tökezleyeceklerdir.
Kopyalananlara söyleyebileceğim, üretmeye devam et!!! Ne de olsa senin binlerce yeni fikrin olacak ya da var. 
Bırak kopyacı kediler çalmaya devam etsin!!! Herkes ve her iş bir gün layık olduğu yerde olacaktır sadece doğru zamanı bekle!

Bol gülüşlü günler......




1 yorum

  1. Bence doğru düşüncede ve yoldasın. En azından yaratıcılığın seni daha ileriye götürecektir ama taklitçiler bir süre sonra tıkanacaklar

    YanıtlaSil

Mrs. TikiTaka©