Pages

23 Haziran 2015 Salı

Kabak Salatası

Mutfakla aranız nasıldır? Sever misiniz yemek yapmayı? Yoksa sadece zorunluluktan dolayı sıradan menüler mi hazırlarsınız? Ya da sürekli dışarıdan sipariş mi verirsiniz? Ya da hep dışarda mı yemeğinizi yersiniz? ( Gözlerinizi son iki soruda kocaman açmayın lütfen ,özellikle İstanbul’da 80’li kuşaktan olup hayatını bu şekilde geçiren genç çiftler var aramızda, biliyorum, duyuyorum!!!)Sağlıklı yaşam rehberleri yoğun iş temposuna yenik düşüyor.

Bu soruları soruyorum çünkü yemek yapmayı çok ama çok özledim. Evet evet bildiğiniz yemek yapamıyorum bugünlerde !!!  Aslında eşim ve ben,çift olarak mutfakta saatlerce takılmayı ve bir yandan sohbet ederken bir yandan yemek yapmayı çok seviyoruz lakin ne olduysa Türkiye’ye dönünce bu keyfimiz sekteye uğradı. Önce  ev işlerine ve Arya ’ya yardımcı olacak bir abla bulduk kendimize sonra abla yanımızdan ayrıldı ve Arya yarım gün kreşe gitti o yarım gün kreşe giderken ben iş görüşmelerine gittim ( o kadar çok iş görüşmesine gittim ki Türkiye’deki hatırı sayılır firmalarla ilgili fikir isterseniz verebilirimJ o derece yani!) ve yemek yapmak hep koştur koştur oldu ve en sonunda ben iş başı yaptım ve eve en geç gelen kişi olarak yemekleri annem yapar hale geldik!!! Şimdi bu arada ki eve yardımcı abla, iş arama ve annemin bizde olması gibi konular bu yazıda anlatmak istediklerim değil o yüzden bunların üstünde durmuyorum.
Bugün gene enteresan bir tarifle karşınızdayım sevgili okuyucu. Benim arada verdiğim tariflere bakan arkadaşlar varsa bilirler özellikle aperatifyemekleri çok severim, hiçbir zaman bol salçalı yağlı, etli yemeklerin insanı olmamışımdır! mümkünse şarap eşliğinde yiyebileceğimiz yemekler olsun, Arya bıcır bıcır bir şeyleranlatırken sevgilim ve ben birbirimize göz süzelim falan isterimJ çok mu şey istiyorum yoksa !!!Bugünlerde hep bir yorgun ( vücut saatim aylardır yatmaya alıştığı için olsa gerek, plaza odaklı yeni hayatıma adaptasyonda sıkıntı yaşıyor) hep bir uyku hali, sürekli bir makyaj (hâlbuki bildiğin paçozum ve topuklu ayakkabılarla dolaşma halinin verdiği dik duruş ve vakur bakışlarJJJ gibi durumlarla mücadele içerisindeyken! Cuma akşamı ya da hafta sonu için size güzel bir tarif vermek ümidiyle yola çıktım.

Kabak Salatası özellikle bahar ve yaz aylarında daha çok soğuk yemek yemeyi seven arkadaşlar için güzel bir tarif olacaktır.

Malzemeler:
4 adet bebek ya da küçük kabak
4 adet cherry domates
1 yemek kaşağı kuru üzüm ya da nar
Bir tutam nane
1 adet havuç
3 adet taze soğan
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet yeşil elma
Sos için;
Zeytinyağı
Balsemik sirkesi
Yarım adet limon
Tuz
Kabakları, havuçları ( kabuklarını soyucu yardımıyla aldıktan sonra) ve kırmızı soğanları incecik yuvarlaklar halinde kesin ve doğranmış taze soğanlar ile cherry domatesleri ilave edin. Yeşil elmayı küp küp kestikten sonra nane, kuru üzüm ve diğer malzemeleri karıştırıp 10 dakika kadar buzdolabında bekletin ve afiyetle yiyebilirsiniz. 

Genelde misafirler kabakları salatalık sanarak yeme eğilimi göstermektedir. Çiğ kabak yediklerini öğrenince enteresan geliyor! Bilginize

Bol gülüşlü günler







Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©