Pages

9 Ağustos 2015 Pazar

Çocuklu Tatil 101




Sevgili okuyucu! Lütfen oku belki anlarsın çocuklu tatil ne demek!
Karadağ’ın sarp dağlarına bakarak denize girmeler, gezip tozmalar, yemeler içmeler şöyle dursun!
Bitmeye başlayan 2 yaş sendromu bayrak yarışını 3 yaş sendromuna devrederken koca bir yıl beklediğimiz tatile çıkma sevincinden olsa gerek başımıza gelebilecekleri pek düşünememişiz!
Ağlama üstüne ağlama, kriz üstüne kriz! Arya’nın en büyük özelliklerinden biri uyumlu ya da uyumsuz ruh halini dibine kadar yaşamasıdır. Belki bütün çocuklar öyledir! Hiçbir fikrim yok lakin herkesin yavrusu kendine güzel gözüktüğü gibi yaşadığı zorluklarda en büyük zorluklar gibi gelir benimki de aynı durum.
Neyse yukarıda içimi dökmeye çalıştığım konu anladığınız üzere çocuklu tatil ve yaşananlar, aslında şu sebepsiz ya da saçma sapan ağlama krizleri olmasa aslında tatilimizden anne baba olarak inanılmaz keyif aldık. 
2 / 3 yaş aralığında çocuğunuz varsa aşağıda başınıza gelebileceklerin ufak bir listesi!
İnsanlara doğru taş/kum atma!
Tabi ki liste başı! Hele ki deniz kenarında tatil yapıyorsanız yoksa bir anda tepenizde çocuk ruhundan anlamayan tatilcileri buluverirsiniz.
Üşüdün artık denizden çık! Lütfeeeeen çık dudakların vişne çürüğü rengi!
Yüzmeyi yeni öğrenmiş bir çocuğu artık ne kadar ikna edebilirseniz o kadar yapabilsiniz!
Güneş kremini sürmemi bekler misin?!?
Bizim tatilde bu en eğlenceli konulardan biriydi, ben sırtına güneş kremi sürerken Arya yüzüne güneş kremi sürdüm(güya!) diye ağlıyordu, düşünün artık ne halde olduğumuzu.
Yüzerken ağzını kapa!
En komiklerinden birisi bu bence çünkü tam “aaa ne tatlı yüzüyor diyorsun” hop bir bardak deniz suyu açık ağızdan içeri giriveriyor, neymiş hem yüzmek hem konuşmak belli bir döneme kadar olmuyormuş Arya kızım!
Eğer kumsalda oyun oynayacaksan şapkanı tak!
Güzel madde! Kimin patron olduğunu size gösterecektir!
Ok! Denize çişini yapabilirsin!
Hadi ama kaç kişi denize çişini yapmıyordur ki? Küçücük çocuk mu yapmayacak diyerek yola çıktık lakin her çişi geldiğinde mayosunu çıkarıp yapmaya çalışması ortama pek uymadı! Bu kadar da belli edilmez ki!
Ve eve gitme zamanı geldi!
Denizi kim bırakmak ister ya da hamama dönmüş arabaya kim binmek ister ki, çocuklar haklı!

Bol gülüşlü günler…

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©