Pages

2 Ağustos 2015 Pazar

Oyum Lülelİ SaçlI İkİncİ Bıdık İçİn





Alican’ın ve benim zaman zaman benim zorumla konuştuğumuz bir konu var ikinci çocuk sahibi olma konusu!!!!
Daha Arya tam anlamında kendi kendine yetebilir bir çocuk haline gelmemişken ki yaşıtlarına göre bazı konularda yetebiliyorken bazı konularda daha yolu var gözüküyor – neticede çocuk işte! Ama ne hikmetse ikinci çocuk fikrini düşünmeden edemiyorum, aklımdan çıkartamıyorum bir türlü!
Durum böyle olunca bir yandan sürekli Alican ile bu konuyu konuşma gayreti içerisinde olduğumu görüyorum. Hâlbuki doğum sonrası depresyonun eşiğinden dönmüş biri olarak kafamı sürekli bu konunun meşgul etmesinin sebebini sonunda buldum!  Alican ikinci çocuğu istemiyor. Hatta bazen bana takılarak diyor ki! Senin neler yaşadıklarını gördüm bir daha bunu sana yapamam!
Öte yandan ben de yaşadığım tüm sıkıntılara rağmen, hala ikinci çocuğun ne kadar güzel olacağını düşünmeden duramıyorum ve elimdeki tüm argümanları kullanıyorum! Örneğin;
  • Tüm dünya düzeni 4 kişilik bir aileye göre kurulmuş (masalar, arabalar, odalar vb.)
  • Kardeş güzeldir (benim kardeşim var ve tek çocuk olan sevgilime! kardeşin ne demek olduğunu pek anlatamıyorum)
  • Ev içerisinde Arya’nın kendi yaşına yakın biri olması, onunla birlikte büyümesi farklı olacaktır.
  • Bu hayatta en korktuğum konulardan biri Arya’nın tek başına kalması! Ben bunu annesi olarak istemiyorum. Belki çok uzun yıllar yaşayacağız bunu bilmiyorum ama yarın ömür gün toprağa karıştığımızda. Arya’nın canı sıkıldığında kardeşim napıyorsun diye sorabileceği biri olsun yanında istiyorum.
  • Geniş aileleri seviyorum! Tontiş, saçları bembeyaz ( hahahaha daha şimdiden beyaz aslında!!) birer dede ve nine olduğumuzda etrafımızda 1 değil 5/10 tane torun tombalak olsun, kuzenler birbirine karışsın istiyorum.
  • Valla bana kalsa bakımı, ekonomik ağırlığı gibi daha bir çok konu bir araya gelmese ben 4 tane yaparım, mis gibi de onlarla aynı yatakta yatarım, o derece yani!!!
  • Ve son olarak bu tek çocuk - kardeş konusunu bir de ekşi sözlükten okuyayım dedim . Anladığım tek çocuk olan arkadaşlar yıllarca kardeşi olan arkadaşlardan ayrı bir yerde durdukları için toplumumuzda!!! (bilirsiniz milletçe acıtasyon ve benzeri şeyleri çok severiz) bu konuya aşırı tepkili durumdalar. Tek çocuk olan kendi durumunu savunuyor, kardeşi olan kendi durumunu. Aslında iyisi kötüsü yok, ebeveynler her anlamda çocuklarını tam yetiştirebileceklerini düşünüyorlarsa değil 1 tane 10 tane bile yaparlar hatta hiç çocuk  yapmamakta bir seçenektir,kime ne kardeşiiiiim!!! 

İşte böyle  peki ya siz de durum nasıl? Çocuk isteyenlerden misiniz? Yoksa istemeyenlerden mi? Benim oyum iki çocuklu bir aileye, Arya gibi lüleli sarı saçlarıyla etrafta dolanan bir bıdık daha olsa hiç fena olmaz kanımca!!!!
Bol gülüşlü günler…

1 yorum

  1. İkinci çocukla hayatım bambaşka ve çok daha güzel bir hal aldı diyebilirim. Bence eğer yeniden hamile kalırsan bu sefer depresyona girmezsin çünkü seni neler beklediğini üç aşağı beş yukarı biliyorsun. Aklında varsa arayı hiç uzatmayın derim

    YanıtlaSil

Mrs. TikiTaka©