25 Haziran 2015 Perşembe

Bavul Telaşı

İyi haftasonları size! Bize de iyi tatiller!
Evet, tatil mi dediğinizi duyar gibiyim! Daha yeni başlamıştım hâlbuki işe! Sağ olsun iş yerim 2015 yılı için ailecek tatil yapamadığımızı ve koca bir sene yazın gelmesini beklememizi anlayışla karşıladı, böyle işveren dostlar başına!

23 Haziran 2015 Salı

Kabak Salatası

Mutfakla aranız nasıldır? Sever misiniz yemek yapmayı? Yoksa sadece zorunluluktan dolayı sıradan menüler mi hazırlarsınız? Ya da sürekli dışarıdan sipariş mi verirsiniz? Ya da hep dışarda mı yemeğinizi yersiniz? ( Gözlerinizi son iki soruda kocaman açmayın lütfen ,özellikle İstanbul’da 80’li kuşaktan olup hayatını bu şekilde geçiren genç çiftler var aramızda, biliyorum, duyuyorum!!!)Sağlıklı yaşam rehberleri yoğun iş temposuna yenik düşüyor.

21 Haziran 2015 Pazar

ÇALIŞAN ANNE





Uzun zaman oldu yazamıyorum.
Önce bahar aylarının başlamasıyla gönül yayları gevşedi sonra  İzmir'de ufak bir 19 Mayıs tatili yaptık ve akabinde işe girdim derken çok uzun zaman geçti yazmayalı.
Haberler içinde en önemlisi artık çalışan bir anne oluyor olmam tabii! Ailecek hem çok heyecanlıyız hem de stresliyiz aslında. Arya doğduktan sonra gönüllü çalıştığım bir aylık Çocuk ve Aile Gelişim Merkezini saymazsak ya da öğrenciliğimi(çünkü esnek bir programdı!), 30 aydır sabah 09:00/18:30 arasında işte olmak nasıl bir duygu unutmuşum, canım Arya ise o kreşe giderken bile benim hep evde onu bekleyeceğimi sanarak büyümüş. Üstesinden geliyoruz lakin ilk hafta yaşadıklarımız şunu dememe sebep oldu! Küçükken daha kolay bırakılıyor galiba! Çünkü bazen öyle cümleler kuruyor ki kaldırmakta ve durumla yüzleşmekte zorlanıyorum. Kendime küçükken daha kolay bırakılıyor galiba diyerek avutmaya çalışıyorum. Çünkü sadece ağlıyor, eee genelde bebekler  ilk 6 ay ağlar o da arada kaynıyordur falan diyorum! Ama kim bilir ne kadar zor, avuç içi kadar çocuğunu birine emanet etmek!
Mrs. TikiTaka©