28 Aralık 2013 Cumartesi

Anne & Baba Önerisi Vol 2

Bebekler için uyku eğitimiyle ilgili yazılan hangi kaynağı okursanız, uykudan önce hoş, sakinleştirici müzikler kullanın derler. Ben de yaklaşık bir yıldır o sakinleştirici müziği arıyorum ama gel gör ki bana kalırsa piyasada satılan dönenceler, uyku arkadaşları, youtube daki ninniler hepsi ikinci dakikadan sonra bebeği rahatsız edecek derecede kulak tırmayama başlıyor, tabiri caizse çıngıl çıngıl üstelik bazı bebekler öyle iki pışpışla uyumuyor ( bir zamanlar bizimki, zaman zaman hala bizimki) dolayısıyla anne ve baba da (artık o geceki şanslı kimse!!!) kafa kalmıyor.

24 Aralık 2013 Salı

Şimdi Zamanı Geri Çevirsem: Sadece 12 Ay 21 Gün






Birkaç zaman önce tanıdığımız iki yakın çift yeni anne ve baba oldular, hoş geldiniz Cemal ve Yaman bebekler, mutlu ve sağlıklı yaşamlarınız olması dileğiyle.
Bebek haberlerini alınca nedense bir duygulandım aslında bu herşeye duygulanma olayı doğumdan sonra oldu. Anne dediğin sulu gözlü olurdan yola çıkarak annelik mertebesinde hızla ilerliyorum sanırım ama durum hiç iyi değil, galiba sonunda Arya'nın ilk at kuyruklu saçı, yok ilk resmi gibi şeylere gözlerim dolacak ya hayırlısı bakalım.
Lafı uzatmadan asıl konuya geleyim, bu doğum haberlerinden sonra düşündüm tekrar ilk annelik günlerine dönsem neleri yapardım diye bakın ortaya ne çıktı;

18 Aralık 2013 Çarşamba

Anne & Baba Öneresi Vol 1

Bu kitaplar Aryatorik kızımın 1 yaş doğumgünü hediyeleri ve çok sevdi, bakmaya doyamadı.

16 Aralık 2013 Pazartesi

Hayat Kurtaran Şarkılar Vol:2 Yorgun Savaşçı Anne Babalar İçin Gelsin


Bu şarkı dün gece balık kızları saat 00:00 uyanıp 2:33'de uyuyan, uykusuzluktan zombiye dönmüş yorgun şavaşçilar Alican ve bana gelsin bakayım.
Arya hanımkızım, yawrum,evladım geceleri uyanma yani uyan ama böyle uyanıp 500 saat uyumamazlık yapma emi annem!!!!



10 Aralık 2013 Salı

Bir Annenin Yeni Yıl Listesi

Quebec

Yeni yıl yaklaşırken buralarda her yer süslendi, karın yağmasıyla birlikte romantik yılbaşı filmlerindeki ışıklı görüntüleri görmeye başladık, ben de 'isteyenin bir yüzü kara, vermeyen iki' diyerek, yeni yıl dileklerimi göndermek istiyorum evrene. Belli mi olur, belki biri kabul olur!

4 Aralık 2013 Çarşamba

Karlar Ülkesi: Kanada











Aslında bu yazı 2 hafta önce yazılan ve bir türlü yayınlanamayan bir yazı, yazıldığında 20-25 cm kar yağmıştı, yayınlandığında ise 37 cm.
Mrs. TikiTaka©