8 Ocak 2014 Çarşamba

Seramik Boyama

Aslında bu blog daha çok bebek bakımı ve annelik üzerine yazılar içermesi için oluşturulmuştu ancak gün geçtikçe benim kişisel günlüğüm şekline dönmeye başlıyor gibi bir his var içimde ya hayırlısı bakalım.

Neyse sayın okuyucu yukarıda belirttiğim endişeden mi yoksa blog için yeni yılda yeni birşeyler yapmak için mi dersin bilemiyorum ama yeni bir bölümle karşınızdayız.

Yeni bölüm "karalama defteri" başlıklı olup daha çok benim zihni sinir projelerimi anlatmayı planladığım bölüm olacak.

Ve ilk projemiz bence çok eğlenceli seramik boyama. Sadeliğinden sıkıldığınız bir mug bardağınız varsa ya da benim gibi DIY işlerine kendinizi kaptırdıysanız. Aşağıdaki uygulamayı yapmanızı öneririm hem az maliyetli hem de boş zamanınızı değerlendirebildiğiniz hem de üretebildiğiniz ufak bir DIY projesi.

Malzemeler:

1 adet beyaz porselen Mug bardak

1 adet siyah porselen kalemi (medium size )





Ben bardağın üstüne kedi ağzı çizdim. Fotoğraflara bakılırsa çizim çok zor değil bir üçgen, 3 kısa çizgiden oluşuyor. İlk denemem olduğu için kolaya kaçtığım doğrudur:) 


Kullandığım kalem "painter" marka seramik boyama kalemi, kalemin ucunu "medium" tercih ettim çünkü "fine" uçlar çok ince işler için kullanılabilir gibi gelmişti.Türkiye'de bu kalemlerden var mı diye internetten arama yaptım ve çok uygun fiyatlı birçok marka mevcut.  



Boyama işleminden sonra 180 derecelik fırında 20-30 dakika bardağı fırınladım böylece çizim yıkansa bile çıkmıyor. Aklımda kedi ağızlı mug yanına kırmızı rujlu bir dudak yapmak geliyor ya bakalım. 




Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©