27 Eylül 2015 Pazar

Yeni Annecilik


Kızım doğduğundan bu yana yaklaşık 2,5 yıldır anne-çocuk içerikli her türlü sosyal ortamı takip etmeye çalışıyorum. İnternet sayesinde her türlü bilgiye (ister uzman görüşü ister anne tecrübesi olsun ) anında ulaşabilir oluyoruz. Dünya’nın bir ucundan diğerine tüm anneler bu sayede Dr. Sears, Dr. Karp hakkında bilgi sahibi oluyor. Hatta bilginin paylaşımı o kadar kapsayıcı ki, bugün orta sınıfın anne karakterlerini instagram, facebook gibi sosyal medya adresleri üzerinden inceleyecek olursak veya evindeki kütüphanelerine şöyle bir göz atacak olursak aynı kitapları okuduklarını ve aynı kişileri takip ettiklerine şahit oluruz. Hatta aynı ürünler, çocuk yetiştirmede aynı ekoller, aynı kıyafet markaları, uyku eğitimde yapılacaklar, tuvalet eğitiminde yapılması gerekenler, devam sütü faydalı mı zararlı mı konusu hakkında uzman görüşlerini aratmayacak derecede bilgi sahibi olmuş anne figürüyle karşı karşıyayız.

9 Ağustos 2015 Pazar

Çocuklu Tatil 101




Sevgili okuyucu! Lütfen oku belki anlarsın çocuklu tatil ne demek!
Karadağ’ın sarp dağlarına bakarak denize girmeler, gezip tozmalar, yemeler içmeler şöyle dursun!
Bitmeye başlayan 2 yaş sendromu bayrak yarışını 3 yaş sendromuna devrederken koca bir yıl beklediğimiz tatile çıkma sevincinden olsa gerek başımıza gelebilecekleri pek düşünememişiz!
Ağlama üstüne ağlama, kriz üstüne kriz! Arya’nın en büyük özelliklerinden biri uyumlu ya da uyumsuz ruh halini dibine kadar yaşamasıdır. Belki bütün çocuklar öyledir! Hiçbir fikrim yok lakin herkesin yavrusu kendine güzel gözüktüğü gibi yaşadığı zorluklarda en büyük zorluklar gibi gelir benimki de aynı durum.
Neyse yukarıda içimi dökmeye çalıştığım konu anladığınız üzere çocuklu tatil ve yaşananlar, aslında şu sebepsiz ya da saçma sapan ağlama krizleri olmasa aslında tatilimizden anne baba olarak inanılmaz keyif aldık. 
2 / 3 yaş aralığında çocuğunuz varsa aşağıda başınıza gelebileceklerin ufak bir listesi!
İnsanlara doğru taş/kum atma!
Tabi ki liste başı! Hele ki deniz kenarında tatil yapıyorsanız yoksa bir anda tepenizde çocuk ruhundan anlamayan tatilcileri buluverirsiniz.
Üşüdün artık denizden çık! Lütfeeeeen çık dudakların vişne çürüğü rengi!
Yüzmeyi yeni öğrenmiş bir çocuğu artık ne kadar ikna edebilirseniz o kadar yapabilsiniz!
Güneş kremini sürmemi bekler misin?!?
Bizim tatilde bu en eğlenceli konulardan biriydi, ben sırtına güneş kremi sürerken Arya yüzüne güneş kremi sürdüm(güya!) diye ağlıyordu, düşünün artık ne halde olduğumuzu.
Yüzerken ağzını kapa!
En komiklerinden birisi bu bence çünkü tam “aaa ne tatlı yüzüyor diyorsun” hop bir bardak deniz suyu açık ağızdan içeri giriveriyor, neymiş hem yüzmek hem konuşmak belli bir döneme kadar olmuyormuş Arya kızım!
Eğer kumsalda oyun oynayacaksan şapkanı tak!
Güzel madde! Kimin patron olduğunu size gösterecektir!
Ok! Denize çişini yapabilirsin!
Hadi ama kaç kişi denize çişini yapmıyordur ki? Küçücük çocuk mu yapmayacak diyerek yola çıktık lakin her çişi geldiğinde mayosunu çıkarıp yapmaya çalışması ortama pek uymadı! Bu kadar da belli edilmez ki!
Ve eve gitme zamanı geldi!
Denizi kim bırakmak ister ya da hamama dönmüş arabaya kim binmek ister ki, çocuklar haklı!

Bol gülüşlü günler…

2 Ağustos 2015 Pazar

Oyum Lülelİ SaçlI İkİncİ Bıdık İçİn





Alican’ın ve benim zaman zaman benim zorumla konuştuğumuz bir konu var ikinci çocuk sahibi olma konusu!!!!
Daha Arya tam anlamında kendi kendine yetebilir bir çocuk haline gelmemişken ki yaşıtlarına göre bazı konularda yetebiliyorken bazı konularda daha yolu var gözüküyor – neticede çocuk işte! Ama ne hikmetse ikinci çocuk fikrini düşünmeden edemiyorum, aklımdan çıkartamıyorum bir türlü!

25 Haziran 2015 Perşembe

Bavul Telaşı

İyi haftasonları size! Bize de iyi tatiller!
Evet, tatil mi dediğinizi duyar gibiyim! Daha yeni başlamıştım hâlbuki işe! Sağ olsun iş yerim 2015 yılı için ailecek tatil yapamadığımızı ve koca bir sene yazın gelmesini beklememizi anlayışla karşıladı, böyle işveren dostlar başına!

23 Haziran 2015 Salı

Kabak Salatası

Mutfakla aranız nasıldır? Sever misiniz yemek yapmayı? Yoksa sadece zorunluluktan dolayı sıradan menüler mi hazırlarsınız? Ya da sürekli dışarıdan sipariş mi verirsiniz? Ya da hep dışarda mı yemeğinizi yersiniz? ( Gözlerinizi son iki soruda kocaman açmayın lütfen ,özellikle İstanbul’da 80’li kuşaktan olup hayatını bu şekilde geçiren genç çiftler var aramızda, biliyorum, duyuyorum!!!)Sağlıklı yaşam rehberleri yoğun iş temposuna yenik düşüyor.

21 Haziran 2015 Pazar

ÇALIŞAN ANNE





Uzun zaman oldu yazamıyorum.
Önce bahar aylarının başlamasıyla gönül yayları gevşedi sonra  İzmir'de ufak bir 19 Mayıs tatili yaptık ve akabinde işe girdim derken çok uzun zaman geçti yazmayalı.
Haberler içinde en önemlisi artık çalışan bir anne oluyor olmam tabii! Ailecek hem çok heyecanlıyız hem de stresliyiz aslında. Arya doğduktan sonra gönüllü çalıştığım bir aylık Çocuk ve Aile Gelişim Merkezini saymazsak ya da öğrenciliğimi(çünkü esnek bir programdı!), 30 aydır sabah 09:00/18:30 arasında işte olmak nasıl bir duygu unutmuşum, canım Arya ise o kreşe giderken bile benim hep evde onu bekleyeceğimi sanarak büyümüş. Üstesinden geliyoruz lakin ilk hafta yaşadıklarımız şunu dememe sebep oldu! Küçükken daha kolay bırakılıyor galiba! Çünkü bazen öyle cümleler kuruyor ki kaldırmakta ve durumla yüzleşmekte zorlanıyorum. Kendime küçükken daha kolay bırakılıyor galiba diyerek avutmaya çalışıyorum. Çünkü sadece ağlıyor, eee genelde bebekler  ilk 6 ay ağlar o da arada kaynıyordur falan diyorum! Ama kim bilir ne kadar zor, avuç içi kadar çocuğunu birine emanet etmek!

17 Nisan 2015 Cuma

Bugün Hava Güzel ve 2 Yaş




Bugün hava güzel dedim ki anneme 
Haydi kalk giyin de çıkalım biraz 
Bak cıvıl cıvıl kuşlar uçuyor 
Dalları basmış erikle kiraz 


Çoluk çocuk (sadece Arya!)cümbür cemaat 
Piknik yapalım ne dersiniz ha?
Ev halkı uçtu yihhu aslan Gülo sen çok yaşa!!!


Kulağa çok hoş geliyor değil mi???? Ama işin aslı nasıl bir bakın!!!!

Arya bu hafta 3 gün öğle uykularını ekti!!! Uykuya bu kadar takıntılı olan ben Gülo'yu derinden sarsıyor!!! 28 aylık bebem öğlen 1-1.5 saat uyur akşam da 21:00-21:30'da uykuya dalardır. Bu hafta ise öğlen uykuları sebebini anlamadığım bir nedenden dolayı kayboldu???? Hal böyle olunca günün ilerleyen saatlerinde ruhunda vuku bulan 2 yaş sendromuna bir de uykusuzluk ekleniyor ki, tam manasıyla ballı kaymak oluyor bizim yavrucak.

Dünde işte aynı böyle bir gündü. Arya uyumuyorsa güneşi kaçırmayalım, bizde kendimizi sahile atalım,birer kahve içelim, Arya parkta oynasın, denizi koklayalım gibi daha birçok fantazi içeren hayaller kurduğumuzu yola çıkmamızın 5. dakikasında anlamış olduk.

Bizim evin kesin kuralıdır eğer Arya ile ilgili birşey olacaksa örneğin bu yanımıza bebek arabasını almak olabilir, herşeyi kendisine sorulur ki nitekim dün sordum ''Canım kızım yanımıza bebek arabanı alalım mı??? Servisi beklemeden merdivenlerden inip sahile gidelim diyoruz ne dersin??? 
Cevap almayalım anne oluyor. Ve Anneanne,anne ve torun üçlüsü olarak dışarıda buluyoruz kendimizi.

İlk mızıldanma daha apartmandan çıkmadan elini tutmayacağımla başladı (şanslıymışım ki 5 saniye içinde anlaşma sağladık), ilk ağlama daha evden 30 metre uzaklaşmadan beni kucağına al diye gerçekleşti, ilk kriz ise ilk ağlamadan 10 dakika sonra çöp kutularının ve cam kırıklarının olduğu yerde kendini yerlere atmak, çişini altına yapmak ve ne üstünü değiştirmemize ne eve geri dönmemize izin vermemek suretiyle gerçekleşti.

Neticede benim düştüğüm durum!!!! Cam kırıkları dolu kaldırımda kendini atmaya çalışırken onu tutma çabasıyla cebelleşiyorum, hani şu sokak ortasında çocuğunu sürükleyen anne babalar var ya aynen öyle gözüküyorum!!!! Ve kendi kendime çok KINADIN bilip bilmeden, belki kadında aynı senin gibi bir krizin ortasında çocuğunu yerdeki balgamdan korumaya çalışıyordu diyorum. Arya'nın ben çişli çişli parka gidicem,otobüse binicem nidaaları arasında İETT otobüsündeyiz, 2 dakikada İstinye migrosta çorap alırken buluyoruz kendimizi ama orada ayrı bir kriz bizi bekliyor. Arya çoraplarını değiştirmek istemiyor, birlikte değiştirelim hadi benimkiler ayağımı sıktı bahanesiyle bana da çorap alıyoruz ve kendimizi jet hızıyla onu giydirip biran önce tuvaletten çıkma çabasındayız. Üstü başı temizlenen Arya'nın keyfi yerine geliyor ama annem ve ben enkaza dönmüş durumdayız.

İşte bugünlerde böyleyiz ne bir eksik ne bir fazla!

Bol gülüşlü günler......



 

16 Mart 2015 Pazartesi

İyİ Haftalar

Pina Bausch



Eyyy İstanbul gerçekten ayıp ediyorsun!!!!

10 Mart 2015 Salı

30 Yaş Sonrası Gidilecek Mekanlar Listesi Vol:1




Gençken kendi yaş grubumun gittiği bar,kafe ve daha birçok yerlere benden yaşlıca insanlar gelince biraz garip garip bakardım. Ne işin var arkadaşım buralarda git evine çoluğunla çocuğunla ilgilen demek isterdim.

9 Mart 2015 Pazartesi

İyi Haftalar!!!!!







Veeeee Gençler gene başladı bir Pazartesi!!!!

Pazaretsiyi sevmez misin? Bütün haftasonu öğlene kadar uyudun mu yoksa!!!! (eğer uyuduysan sana şuan çok sinir oldum bilesin!)

22 Şubat 2015 Pazar

Bir Julia Child Tarifi




Julia Child tanır mısınız??? Ben tariflerini ve kendisini iç  karartıcı bir günde sadece kafa dağıtmak için izlediğim Julie and Julia filmiyle tanıdım meğer tüm USA ve Kanada Julia Child'ı tanır severmiş. 60'lı yaşlarında olanların aklında hala yemek şovundan kareler var ve sorduğunuz zaman heyecanla anlatıyorlar.

5 Şubat 2015 Perşembe

TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM!!!!



Hayatımızın büyük bir kısmını sanal dünyada geçiyoruz, ancak sadece birkaç saniye bakabildiğimiz fotolarla yaşamımızı doldurmuşken aslında kimseyi tanımadığımız hissi beni her geçen daha çok rahatız etmeye başladı. Bu yüzden sanal dünyadan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum ama Instagramı çok seviyorum ancak ne beni takip edenler ne de benim takip ettiklerim hakkında aslında hiçbir fikrim yok. Anın ve durumun donuk silüetini sadece 3 saniye görmek bize yetiyor.
İşte bu sebepten tanışalım dedim ve eğer beni uzaktan tanıyanları hayal kırıklığına uğratırsam kusura kalmayın artık;)) bu da böyle bir cinsmiş der geçersiniz.
İşte benimle ilgili bazı şeyler;

23 Ocak 2015 Cuma

Hayat Kurtaran Şarkılar: Metallica Enter Sandman





Mutlu Cumalarınız olsun gençler!!!!


Ne yazık ki bu güzel havada ayağını burkup evde tek başına oturmak durumunda kalmışsan (aynı benim gibi) ilacın belli al sana Metallica güzel kadeşim, bi kuple dinle kendine gel. Akşama bişeyciğin kalmaz gider ocakbaşında muhabbetini yaparsın, parka anneanne ile göndermek zorunda kaldığın bıdığınla gelince bir güzel boğuşabilirsin.

Test edildi onaylandı.

Not: Acaba benim yaşlılığımda böyle olur mu??? Sigara hariç tabeeee


21 Ocak 2015 Çarşamba

Kopyacı Kedi


Taklitçilerinize nasıl reaksiyon gösterirsiniz ya da sizden etkilenenlere??? Bu soruyu kendime aylar önce sordum. 

19 Ocak 2015 Pazartesi

Sıradan Bir Gün


Kafamda bir sürü soru varken ben bir yandan bizi bırakmak zorunda kalan yardımcımızın yerine harıl harıl ütü yapıyorum. Ütü yaparken bir yandan düşünüyorum

7 Ocak 2015 Çarşamba

1/52 Hafta

Kocaman bir yıl sona erdi. Doğruyu söylemek gerekirse ben hiç sevmemiştim 2014 yılını ancak çok umutluyum 2015'ten.

2014'ün sonlarına doğru blogta yazmak için kendime yeni bir konu başlığı buldum. Hafta hafta öne çıkan ailesel,kişisel yani blogta genel olarak bahsettiğim herşeyin özetini yaptığım bir bölüm yapmaya çalışacağım.
Mrs. TikiTaka©