24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hayat Kurtaran Şarkılar :The Walker

Evet sayın okuyucu kardeşim, arkadaşım, hemşerim ve daha vs. vs. bir kez daha "Hayat Kurtaran Şarkılar" bölümüyle başbaşayız.
Belki bazılarınız neden bu bölümü yaptığımla ilgili olumsuz fikirler içerisinde olabilir, mesela yazacak birşey bulamadığı için kolaya kaçıyor gibi?!?!?!?! hiç alakası yok efendim.
Bu bölümün yapılma sebebi başta "Müzik ruhun gıdasıdır" özlü sözümüzden kaynaklı olmakla beraber biraz farklı bir şeyler dinlemek eee birazcıkta belki müzik videolarını gördükçe minnaklarada dinletirsiniz hem fena mı???O kadar berrak zihinleri var ki çocukların her sesi, tınıyı kapmaya o kadar meyilliler ki onların eline tablet tutuşturmak onlara yapılan büyük bir haksızlık gibi geliyor.

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Kara Elmas Diyarı

Yazıp yazıp kaçıncıya siliyorum kimbilir. O kadar çok şey söylemek istiyorum ki  kelimeler düğüm olup kalıyor içimde.Sonra takadim  kalmıyor klavyenin başında öyle boş sayfaya bakakalıyorum.
Aklım almıyor bir türlü olanları. Kurtarılan işçinin 'çizmelerimi çıkartayım mı' diye sorması...

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Yeni Dünya: Ek Gıda ve Çocuklarda Yemek Yeme Alışkanlığı

Hamileyken insan doğacak bebeğini nasıl yetiştireceğini, neleri yapıp neleri yapamayacağını pek çok kez düşünür. bu birazcık istemsiz birazcık ileriye dönük olarak sınırlarınızı belirlemek içindir. Pek çok şey için bunu yapacağım, şunu yapmayacağım diye kararlar alır, büyük sözler söyler acemi anne.
Mesela; "asla ayağımda bebeğimi sallamayacağım", "asla bebeğime emzik vermeyeceğim", "asla çocuğuma televizyon izletmeyeceğim", listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz çünkü daha küçük yavrunuzla tanışmamışsınızdır. Bebeğinizin istekleri hakkında en ufak bir fikriniz yoktur. Nereden bileceksiniz ki  bebeğinizin ayakta sallanmaktan zevk alacağını :) ya da sizin ağlayan bebeğinize emzik teklif edeceğinizi :).  Evdeki hesap çarşıya uymayınca söylediğin herşeyi yalayıp yutmakta  sanata dönüşür. İşte geçen gün aklıma bu sanat dalında nerelerdeyim sorusu geldi aklıma.

1) Ayakta sallamam dedim ama saatlerce kucakta durup ağlayan ve sakinleşmeyen minnak kızımı  acaba ayakta sallanmak mı istiyor, derdi ne ki bu çocuğun diyerek ayağımda sallamayı denedim . Neyse ki istemiyormuş.
2)Emzik konusunda daha 15 günlük ya da bir aylıktı yelkenleri suya indirdim nolur emsin diye gözünün içine baktım. Ama onuda tercih etmiyormuş :)

Emzik ve ayakta sallama benim asla dediğim ama sonra acaba çözüm olur mu diye düşünüp kızıma teklif ettiklerim. Üçüncü bir "asla yapmam" maddesi var ki hala istikrarlı olarak uyguladığım tek madde. Hatta hayatımızın en katı ikinci kuralı ( birinci koltuk oto koltuğu) diyebiliriz.


3 Mayıs 2014 Cumartesi

İyi Dilekler???


Tatile gitmeden önce hocalarımdan biri tatil öncesi iyi temennilerde bulunurken şöyle dedi; 

Hoca:Keşke birisi Arya'ya baksa!!!
Ben: Pardon? Niye biri Arya'ya bakıyor?
Hoca:  Eeee o kadar Küba'ya  gidiyorsunuz, eşinle başbaşa olmak hakkınız.?!
Ben:?!?!?! Biz hep birlikteyiz, hiç aklıma kızımdan ayrı bir tatil gelmedi.
Hoca: Çocuğunla çıktığın tatilin sorumluluğu farklı olacaktır.
Ben: ?!?!???!??!! Güzel olacağını düşünüyorum.

2 Mayıs 2014 Cuma

Doğal Sevdası:Kişisel Bakım

Daha önce doğal temizlik ürünleriyle ilgili neler kullandığımı yazmıştım ( tik tak). Şimdi sıra geldi kişisel temizliğe.

Hayat Kurtaran Şarkılar Vol:324653785687654



Şarkıyı biliyorum ama klibine hiç denk gelmemiştim.

1 Mayıs 2014 Perşembe

Çocuk Hastalıkları : Su Çiçeği



Başlıktan anlamışsınızdır aslında ama ben gene yazayım, Aryatorik "su çiçeği" oldu. Nasıl oldu derseniz çok büyük ihtimalle uçakta ya da tatilde birinden kaptı çünkü virüsün etkisini gösterme süresi 7 ve 10 gün arasında.
Mrs. TikiTaka©