27 Ağustos 2014 Çarşamba

Tarihe Bir Not!!!!

Arya dün seninle Vancouver'ın altını üstüne getirdik. Parklarda dolaştık, papağanları görünce birlikte heyecanlandık, "Ariel ve Flounder" hikayesini çok sevmenden olsa gerek en çok köpekbalıklarını izlemek istedin. Bir ara nazlandın seni sırtımda taşıdım, birlikte havuza girdik çıktık.


Gecenin sonunda dahi bitmek bilmeyen enerjine hayran kaldık.
Artık otele doğru yürüdüğümüz dakikalarda kocaman yemyeşil bir parktan geçiyorduk ki ayakkabılarını çıkardım ayağından. Çünkü çimenler çıplak ayakla güzel!!! 
Benden ayrılıp arkana bakmadan heyecanla koşturdun. 
O kadar heyecanlıydın ki hiç yolun sonunda hop diye çömeleceğin aklıma gelmemişti?!? 
Küçük ellerin meşgul, bir yandan elbiseni düzeltiyorsun bir yandan çimlerle oynuyorsun öte yandan bize laf anlatıyorsun. 
Seni öyle görünce birden mutlu oldum çünkü aynı zaman diliminde ben de seninle aynı şeyleri yapıyordum. 
O an zaman durdu, herşey fululaştı hayatta bir sen vardın net olan.

Bol gülüşlü günler....

21 Ağustos 2014 Perşembe

Gezelim Görelim:Kanada

Bu sene leyleği havada gördüğümüz doğrudur. Ekim sonu Türkiye'ye döneceğimiz ve Alican'ın tüm izinlerini bitirmesi gerektiği için bu yazı bol tatilli geçiriyoruz. Hiç şikayetçi değiliz bu durumdan.


Bu haftasonu Vancouver yolcusuyuz, normalde yolculuk 13 saat sürüyor ancak çocuklu hayatta o kadar yolu bir tam günde bitirmemiz hem bize hem de Arya'ya büyük sıkıntı olacağı için tatil planımızı kamp konaklamalı, durmalı kalkmalı yapmaya karar verdik.

İlk iki gün 3 saat yoldan sonra Kanada'nın güzel parklarında kamp yapacağız sonra ver elini Vancouver, dönüşte gene ilk iki durakta kamp yapıp Arya'ya mümkün oldukça yolun uzunluğunu hissettirmemeye çalışacağız.


İlk konak yerimiz Jasper olacak:


Daha önce Jasper ziyaret ettik ancak hiç kamp yapmamıştık.

İkinci durağımız Kelowna olacak:


Üçüncü durağımız Vancouver:




Dördüncü durağımız Kamloops:


Beşinci ve son durağımız Banff:



Fotoğraflardan anlaşıldığı gibi heyecanlanmamak pek elde değil, umarım herşey yolunda gider ve dönüşte çocuklarla uzun yolculuğa nasıl çıkılır, nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri verebilirim.

Bol gülüşlü günler...

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Anne Blogger Arıyorum, Ciddi Düşünüyorum!



Kuzum şu Türkiye'deki anne blogger familyasına neler oluyor hiç anlamıyorum vallahi!!! Sanırım birileri demiş ki herkes birbirinine laf ederse topluca trend topiK oluruz.  Twitterı bir açıyorsun, ööööhhh!!!! , sinir, sters oluyorsun. Nedeni ise gelen laf etmiş giden laf etmiş, onun analığı, bunun çaktırmadan reklam parası istemesi, biri takmış sağlıklı yaşama ama çocuk tabletle uyuyor eliştirisi, diğeri sosyalist takılır ama alttan gizli elitist mesajlar verir,vs.vs.vs. ve sonuç olarak hiçbiri birbirini beğenmez.

Bu yazıyı okurlarsa eminim bana pek bir kızarlar ve hemen beğenmeyen sağdaki ''unfollow'' kısmına basabilir derler biliyorum. Zaten yaptım ben o işi. O gitti bu gitti, kala kala elimde bir ''GeCe'' kaldı. O da olmasa çok yalnızım. 

Okuyacak takip edecek, aklı selim, positif düşünen, yapıcı anne blogger arıyorum, arkadaş olalım, paylaşalım, işbirliği yapalım,kaynaşalım. Acaba çok şey mi istiyorum ya da ilan mı versem ''Anne Blogger Arıyorum, Ciddi Düşünüyorum'' diye, olur mu dersiniz???

Bol gülüşlü günler



14 Ağustos 2014 Perşembe

Çocuklu Hayat ve Özel Hayat Dengesi

Çocuklu hayatla birlikte kadınların içine düştükleri en büyük sorunsal kendi hayatından ödün vermek olur. Hamilelik döneminde çocuğumu nasıl yetiştiririm, neleri yaparım, neleri yapmam gibi konulara pek bir kafa yoruyoruz ancak konu kendi hayatıma kaldığım yerden nasıl devam ederim sorusuna

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Bebek Ürünleri Part 1

Özellikle ilk bebeğinize hamileyseniz zaman harcadığınız en büyük konulardan biri bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra hangi ürünleri kullanacağınıza karar vermek oluyor. Biz bu konuda birçok forum okuyup, tavsiye dinledik ancak her ailenin yaşam tarzından doğan farklılıklar olduğu için ürün seçerken nerede,ne kadar süre ve ne kadarlık bir bütçeye sahip olduğunuzu önemli. Ancak ürünleri belirlerken bebek hazırlıklarınında aynı evlilik hazırlıkları gibi dipsiz bir kuyu olduğunu unutmayın bazen günlerce düşünüp aldığınız bir ürünü bir kere bile kullanmadan kenarda tutabiliyorsunuz. İşte tam bu yüzden ihtiyaçları ilk başlarda temel ürünlerle belirlemek en iyisi gibi geliyor bana ve biz de çok işe yaradı.


Bu yazıdaki ürünler bizim kullanmaktan çok memnun kaldıklarımız. Bir numarada Ergo baby bebek taşıyıcısı , ürün ilk başta birazcık fiyat olarak pahalı gözüküyor ancak kullandıktan sonra memnun kalmamak pek elde değil. Ergo baby ile Arya'yı hem çok kolay uyuttuk hem çok rahat bir şekilde emzirdim hem de her yere kolayca taşıdık.

İkinci ürün banyo filesi genelde bebek küvetine takılan banyo fileleri tercih ediliyor ancak eğer bizim gibi siz de çok gezen bir aileyseniz küveti yanınızda her yere taşıyamadığınız için pek kullanışlı olmuyor ne yazık ki, onun yerine açılıp kapanan fileler her yerde küvetsiz iş görüyor.

Üçüncü olarak Nuna park yatak gene çok gezen aileler için çok kullanışlı diğer park yataklardan ayrılan en önemli özelliği açılıp kapanmasının çok kolay olması tek elle yapabiliyorsunuz. Yatağın kurulumu sadece 2 dakika sürüyor ancak başka marka park yataklar genelde 10 dakikalık bir kurulum istiyor.

Dördüncü üründe tabi ki Graco marka tarvel sistem bebek arabası. Kanada'ya gelmeden önce acaba bebek arabasını buradan mı alsak diye çok düşünmüştük ancak sonunda Türkiye'den Graco'yu aldık ve Kanada'ya geldiğimizde bir de baktık herkes Graco bebek arabası kullanıyor!!! Travel sistem bebek arabaları özellikle kış bebekleri için inanılmaz kullanışlı, bebeğin üstünü uyuduğu zamanlarda iki taraftan kapatabiliyorsunuz. Ayrıca 6 aydan sonra tekrardan bebek arabası almanıza gerek kalmıyor. Fiyat performansıda diğer bebek arabalarına göre daha uygun.

Bu dört ürün alınması şart olan temel ürünler bir sonra ki yazıda biraz daha detaylı bir liste yapacağım.

Bol gülüşlü günler....





8 Ağustos 2014 Cuma

Anne Modası: Cut Off Jeans / Yırtık Kotlar

Ağustos ayı ile birlikte blog uma yeni bir bölüm eklemek istiyorum umarım istikrarlı bir şekilde devam edebilirim. İstikrarlı diyorum çünkü blog yazma işi
Mrs. TikiTaka©