3 Eylül 2013 Salı

Masal Bu Ya, Oldu Ya!






 Masallar gerçek oluyor galiba, aman maaşallah diyeyim, dağlara taşlara diyeyim:). Benim balık kızım Aryatorik memede uyuma alışkanlığını bırakalı 1 ay olmak üzere, hala tamamen kendi kendine uyuyamasa da çok ama çok ilerleme var.
 Bu alışkanlığı bırakınca hayatımızda ciddi değişiklikler oldu, nasıl mı??? Mesela bugün benim 6 çocuk annesi, tontiş kankam Ercillia’yı ziyaretten dönüyoruz (tabii ki ziyaret saatleri Arya’nın uykusuna göre ayarlandı ama 30 dakikacık bir şaşma oldu). Bizim hanımkızın uykusu geldi hemen, Alican’la bulduğumuz ‘ türk sanat müziği söyleyerek uyutma’ yöntemine başvurduk. Hanımkız oto koltuğunda önce bi mıkırdandı sonra kendi kendine gözlerini kapadı biz de “gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar” şarkısını söylemeye devam ettik(başladık mı susmamız zor oluyor hatta konuşmalarımızı da şarkı söyleyerek yapıyoruz:)).Yetmedi 15 dakika sonra eve geldiğimizde Alican, uyuyan Arya’yı kucağına alıp yatağına bile yatırdı,bizim kızda şekerlemesinden tam kalkması gereken saatte kalktı.

Peki bu süreç daha önce nasıl oluyordu bir de ona bakalım:

1) Oto koltuğuna binmek hep mesele oldu bizim için, bin bir güçlükle oto koltuğuna bindirirdik Arya’yı (şuanda da sıkıntımız var ama kötünün iyisi diyelim). Sonrasında başlar ağlama krizleri ve tabii ki ben dayanamam ‘aaa çocuk acıktı’, ‘aaa çok ağladı “katıldı”’, ‘aaa uykusu geldi emzirmem lazım’ der alırım kucağıma, bizim kız da iki emer sonra başlar oraya buraya saldırmaya, hanımkızı zapt eylemek için kol kaslarını devreye sokmam gerekir sonuç sinir, stres,bağırış,çağırış, güç bela uyur anne memesinde.

2) Uyuduktan sonra bu sefer başlar oto koltuğuna nasıl yerleştireceğim derdi, ilk koyma denemesinde hemen yaptığımız fark edilir hop gene meme yardıma koşar.

3) Farz edelim ki Aryatorik oto koltuğuna kazasız belasız yerleştirildi ve uyuyor. Bu sefer de duracağımız yere yaklaşmış oluruz (kesin) ama uyuması lazım gelir daha 1 saat , başlarız Alican’la biraz arabayla mı dolaşsak, ne yapsak da uyanmasa diye düşünmeye, önceleri “travel sistem” bebek arabası kullandığımız için sıkıntı olmuyordu, takıyorduk puseti bebek arabasına ama şimdi oto koltuğuyla bunu yapamıyoruz, dön dolaş bakalım 1 saat sokaklarda:).


İşte bugün yukarıda sıraladığım hiçbir şey olmadı, sessiz sakin, bence-bizce olması gerektiği gibi baba Alican aldı kızını sıcacık koynuna anne Gül’de yandan pış pış sesleriyle eve kadar çıktı, hepsi de memesiz uyuma sayesinde oldu.
 Annem demişti, biz sizi memede uyutmazdık diye ben beceremedim, ilk 3 ay zaten yaka broşu gibi küçücük kafa, minnacık kollar bacaklarla dolaştım. Eee sonrasında, Arya izin vermiyor dedim, belki de hiç denemedim, sonra alıştı yavrucak. Bana bugün annem dese gel kızım koynuma alayım seni diye hiç düşünmem giderim koşa koşa ...haklı tabii ki hatta hakkı!.
 Asıl performans önümüzdeki günlerde belli olacak çünkü bizim Aryatorik’in üst dişleri biz geliyoruz dedi ve 2 hafta sonra Türkiye’ye tatile geliyoruz, uçuştu,yorgunluktu, ev değişikliği derken hanımkız memesiz uyumayı başarabilecek mi? Hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©