27 Şubat 2014 Perşembe

Biraz Sıkılmış Biraz Yorulmuş Anne





Ne demişler "gülme komşuna gelir başına" , eee ben nereden bileyim bu lafın doğru olduğunu ama doğruymuş.

24 Şubat 2014 Pazartesi

10 Numara 5 Yıldız Temizlik

Eve gelen bebekle birlikte evin bazı alışkanlıkları zamanla küçük bireye uygun olarak değişebiliyor. Örneğin temizlik ürünleri gibi . Evin hanımı olarak alacağımız tüm temizlik malzemelerine ben karar vermekteyim doğal olarak tabii:)


Türkiye'de yaşarken evimize bir abla yardıma geliyordu ve onun istediği temizlik ürünlerini almaya özen gösteriyordum. Ablamız ve ben hamile olduğumu öğrenince söz birliği etmişçesine "arap sabunu" kullanmaya karar verdik ancak bunun yanında evimizde birçok deterjan markası yer almaya devam etti.

Ta ki Kanada'ya gelene kadar, buraya gelince bu millattır diyerek yavaş yavaş kullandığımız deterjanları bırakarak, yerine doğal ürünlerle evi temizlemeye başladık (tabi ki ben :( meğer ne kıymetli bir hizmetmiş eve bir ablanın gelmesi!!)

Google efendiye sorarsanız size birçok doğal temizlik ürünü listesi verecektir, tarifleride bu sebepten vermiyorum zaten herşeyi göz kararı kullanıyorum, işte aşağıdakiler bizim evin temizlik ürünleri:
Liste birincimiz sirke oldu,yerleri temizlemek, kireçlenmiş çaydanlığı temizlemek, masaların üstü, kesme tahtası ve daha aklınıza gelebilecek her yerde sirkeyi kullanıyoruz.

19 Şubat 2014 Çarşamba

A Kalite Zamanlar


Anne olmadan önce haberimin olmadığı, ruhumun duymadığı konu "çocuğunuzla kaliteli zaman" , ne yapmalı ne etmeli, kızı yüzme kursuna mı yaZdırmalı, jimlastik sınıfına mı kayıt olmalı, yoksa moms and tots (anneler ve çocuklar) klübüne mi üye olmalı ve daha bir sürü şey...

13 Şubat 2014 Perşembe

Mutlu Olmak İçin Çok Sebebimiz Var

Uzun zaman oldu birşeyler yazmadım ama bir sebebi var netleşince sebebini açıklarım, süpriz süpriz:)
Neyse konuya dönelim. Bu sabah ev halkı pek bir sakin kalktı. Arya hanımkızımın hiç ara vermeden üst çenedeki küçük azıları çıkıyor geçen gece hiçbirimiz uyumamış olmamızdan ola ki Aryatorik dün gece hiç uyanmadan uyudu, tabii ben bir iki kere üstü açılmış olduğunu düşünüp (hisseden anne!!!!)kalkıp üstünü örttüm ancak o ufacık bölünmeleri yok sayıyor bu beden.
Mrs. TikiTaka©