27 Şubat 2014 Perşembe

Biraz Sıkılmış Biraz Yorulmuş Anne





Ne demişler "gülme komşuna gelir başına" , eee ben nereden bileyim bu lafın doğru olduğunu ama doğruymuş.

Teyzeciğim, buradan senden özür diliyorum. Bundan neredeyse 20 küsür sene önce kuzenimi memeden kesmeye çabalıyordun, neler denedin nelere...
Bu olay aklıma çocukluk anısı olarak yerleşmiş ola ki , yıllarca anlatıp anlattıp güldüm ( bana ne oluyorsa?!?) . Anlatıp güldüğüm ne  varsa şuanda benim başımda.

Gene nereden bileyim meğer annelik "yapmam, etmem, olur mu öyle şey "dediğin bilumum ne varsa bir bir yaptığın bir sanat türüymüş. -bugünlerde ben sıklıkla bu sanat türüyle uğraşıyorum.

Aslında pek bir yolundaydı hayat , tek bir derdimiz vardı Arya'nın bitmek bilmeyen diş çıkarma nöbetleri. Kitabın birinde çocuğunuzun  dişleri 3 sene içerisinde tamamlanacak bu süre zarfında hayatınıza devam etmeniz gerekiyor diyordu ancak bizim buna uymamız pek mümkün olmuyor ne yazk ki. Her yeni diş ile fabrika ayarlarımızı sıfırlıyoruz, bu yazıdan okuyabilirsiniz.

Bugünün konusu Arya'nın peşpeşe çıkardığı azı dişleri nedeniyle emmesinin pik yapmış olması. En sonunda yeter artık dediğim noktada çareyi kocakarı ilaçlarında aramak pek bir biçare oluşumu gösterir aslında. 15 aylık bebenin ağzında 10 küsür dişle tüm gece emmek istemesi, sabah kahvaltı öğününü bir hafta içerisinde terk etmesi, beni görünce boynuma sarılıp ilk sözünün "memem" olması ve havuz dahil olmak üzere aklına memelerin düştüğü her açık alanda onlara ulaşmak için kendini oradan oraya atıyor olması, minnak elini bir yerlere sokmaya çalışıyor olması,  bugünlerde beni fazlasıyla yoran bir hal aldı.

Tekrar düzene girmek için çareyi şöyle buldum. Gece uykusundan önce  Aryatorik emerken ona "bu gece memeler gelmeyecek uyuyup, dinlenecekler" dedim. Her zaman ki saatinde kalktı hanımkızım ve gözünü açar açmaz " meme" dedi saat gecenin 3'ünde, benim yanıtımda hazırdı tabi "uyuyor anneciğim" , başta inanmadı görmek istedi, bakınca birşey görmedi çünkü kocakarı ilacı burada devreye giriyor yara bandı kullandım ( evet gerçekten yaptım:( ). Benim bıdık kızım sevgililerini göremeyince " bye bye" dedi ve uykuya geri döndü. Nasıl olduğuna inanamadım, bu kadar kolay olabilir mi bu iş ? 
Bakalım bu gece tekrar tecrübe edeceğiz.

Emzirmek benim için keyifli bir süreç olduğu kadar zor bir süreç aslında ama olsun benim emzirmeyi bırakmaya niyetim yok galiba ancak  birazcık kaybettiğimiz düzeni tekrar kazanmaya ihtiyacım var.

Merakla bekliyorum neler olacağını.

2 yorum

  1. Tamamen kesmeden önce seyretlmen iyi olabilir ama diş dönemlerinde ona ihtiyaç dıyuyorlar ne yazık ki. Bizimki erken bıraktığından bu dönemlerde emziğe ve bir uyku arkadaşı var ona yapışıyordu ve yemek de yemiyordu. Emince en azından anne sütü de almış oluyorlar. Yani her iki durum da anne için zor ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diş çıkartırken yemek yememesi ayrı bir dert oluyor ne yazık ki . Nasıl çıktı o dişler anlamadım diyen anneler çok şanslı çok:)

      Sil

Mrs. TikiTaka©