3 Mart 2014 Pazartesi

Kütüphane Aşkı

Biz ailecek pek bir severiz kitapları ve kütüphaneleri. Her ne kadar Türkiye'de üniversiteden sonra kütüphaneye uğramamış olabilirim ancak Kanada'ya taşınınca kütüphaneye sıklıkla uğramaya tekrar başladım. Bulunduğumuz yerdeki kütüphaneyi anlatmaya başlarsam ayrı bir yazı dizisi olabilecek birçok yönü var. Ama bugün konumuz "kitap satışı" .

Geçenlerde öğrendim ki burada halk kütüphanesi her sene arşivini yenilemek için kitap satışı yapıyor ( senede 4-5 kez). Kitapları ilk iki gün tanesi 1 veya 2 dolardan satıyor eğer ilk günleri kaçırdıysanız Pazar günü kütüphane görevlerinin hazırlamış olduğu kolileri 10 dolardan alabiliyorsunuz. Ben bunu öğrenince kütüphaneye uğramadan edemedim. Koştur koştur kütüphanenin yolunu tuttum.

Ne yalan söyliyeyim bu kadarını beklemiyordum, mükemmel bir düzen kurmuşlar. Bir katı sadece kitap satışına ayırmışlar ve hangi tür kitapla ilgileniyorsan o bölüme gidip, seçiyorsun. bir heyecanla bir sürü kitap aldım. Çıkarken çocuk bölümünü gezemediğim için üzülyordum ancak haftasonu ailecek gezmek mantıklı geldi, Arya ve Alican'da görsün istedim kitapları.

Tahmin ettiğim gibi baba kız kitapları görünce kendilerini kaybettiler. Alican ortadan kayboldu, Arya ise herkesin kolisine saldırmaya çalıştı, oradan oraya koştu, bana birazcık zorlu anlar yaşattı ama çok eğlendi. Bir sürü kitabı aldı okudu:). Ve Arya'ya çok güzel bir kütüphane oluşturduk.

İşte Aryatorik'in kitaplarından birkaç sayfa;







Bizim için hem güzel bir anı  hem bir sürü kitabımızın olduğu bir tecrübe oldu. Tabii kendime sormadan edemedim Türkiye'de kütüphanler kitaplarını nasıl yeniliyor , eskileri ne yapıyorlar acaba.???
Bizim bilmediğimiz bir satış var mı??? 
Sorular sorular....

1 yorum

  1. Yorumun üzerine ben de hiç bakmadım var mı satış diye ancak pek zannetmiyorum. Çok yıpranmış kitaplar bile var ve bu hollandalılar genelde pek bi tutumlular. Keyifli okumalar dilerim size

    YanıtlaSil

Mrs. TikiTaka©