16 Temmuz 2014 Çarşamba

Bol Kahkahalı Uçak Yolculuğu Mu???


Eğer Google efendiye "sticker takıntısı" diye arama yapıp bula bula benim bloğu bulduysan bil ki doğru yerdesin pek sevgili okuyucu. 

Hani vardır ya öğrenci evine özene bezene almak istediğin ikinci el komidinin üstünde ucu birazcık yırtılmış olan Kara Ṣimsek sticker'ından dolayı
komidini almaktan vazgeçen, günlerce kiralık ev arayıp işte tam aradığım ev diye sonuncu eve balıklama atlayacakken çocuk odasının kapı camında sırf 50 tane sticker var diye takılanlardan biri olarak ben, Arya'ya markette,fırında,doktarda,otobüste yani anlayacağınız  her yerde verilen sticker lara uzunca bir süre sinir oldum. Bu biraz Arya evin her tarafına sticker yapıştırırsa paniği gibi gözüküyor başta.Aslında nereden alındığı belli olmayan bir de bana sormadan hemen Arya'nın orasına burasına sticker yapıştırılıyor olması ve içimdeki Sevinç teyzenin herşeyi kontrol etmek isteyen anne triplerine zaman zaman yakalanmasından kaynaklanıyordu.(Sevinç teyzele tanışmak için). Meğer bu sticker dediğin şey pek güzel bir oyuncakmış ama benim haberim yokmuş. Neyse ki yakın bir zamanda tanıştım kendisiyle. 

Efendim bizim evin oyuncak bakanı olma görevi bana ait olup alınması gereken oyuncaklar ve kaldırılması gereken oyuncaklar benim denetimimden (hahaha denetim dediğime bakmayın bildiğin işi ben yapıyorum canım!!!) geçer. Hal böyle olunca yolculuklarda kullanılacak oyuncak seçimleri bile bana ait. Yolculuk oyuncakları bizim için çok önemli zira kıpır kıpır olan ve hiçbir fiziksel kısıtlamayı doğduğu günden beri kabul etmeyen Arya ile bırak kıtalararası uçmayı ülke içinde uçmak bile yürümeye başladıktan sonra ayrı bir tecrübe haline geldi. Araya ufak bir not girmek istiyorum bildiğiniz üzere Kanada yüz ölçümü açısından hatırı sayılır ülkeler arasında dolayısıyla ülke içinde uçmak bile 4 saatten başlıyor. Yani kıymetini bilin derim İstanbul - Antalya ya da İstanbul - İzmir seferlerinin, bir de yenidoğan minnakla uçmanın!!!

Son uçuş tecrübemizde Montreal'di ve öyle bir zamana geldi ki anne baba olarak ''ay terrible two oldu, ay dişleri çıkıyor '' diye panik yaşadığımız günlerden birine denk geldi uçuşumuz. Ve iki oyuncak resmen bol kahkahalı bir uçuş yapmamıza neden oldu. Birinci oyuncak tekrar tekrar kullanılabilen (sayfalar kuruduktan sonra bembeyaz sayfaya donusuyor ve tekrar çizimleri renkelendirmek için kullanabiliyorsun) sulu boya seti, ikinci oyuncak ise farklı farklı yüzlere göz,ağız,diş gibi uzuvları yapıştırdığın sticker seti. Arya en çok sticker ları sevdi gidişte ve dönüşte hiç ağlamadan yolculuk etti.

Yaz ayları demek tatil demek eğer  uçuş öncesi oyuncak arayaşınız varsa 18 ay sonrası minnaklar için bu tarz oyuncakları tavsiye ederim. Hep renkleri tanıma hem de uzuvları pekiştirme açısından yararlı hem de uçuşlarda minnaklar sıkılmıyorlar.

Uçuş demişken aldığım IK dersilerinin birinde gösterilen videoyu paylaşmak isterim. Sanırım bugünlerde TR'de  popüler oldu. Kendini tekrarlamama ve farkındalık adına güzel bir örnek.



Bol gülüşlü günler... 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©