10 Aralık 2013 Salı

Bir Annenin Yeni Yıl Listesi

Quebec

Yeni yıl yaklaşırken buralarda her yer süslendi, karın yağmasıyla birlikte romantik yılbaşı filmlerindeki ışıklı görüntüleri görmeye başladık, ben de 'isteyenin bir yüzü kara, vermeyen iki' diyerek, yeni yıl dileklerimi göndermek istiyorum evrene. Belli mi olur, belki biri kabul olur!


*Her şeyden önce bir günün 28 saat ya da yuvarlak hesap yapalım 30 saate çıkartılmasını istiyorum.Zira hiç birşeye yetişemiyorum, her gün sınıftan şunları tekrar etmem gerek diye çıkıyorum ama ödevleri bile yapamadığım gün oluyor.
*Aryatorik'imi kreşte çok sevsinler istiyorum, benim yokluğumu kapatamazlar biliyorum ama yine de Arya'cım benim yokluğumu hissetmesin istiyorum.
*Bir eli yağda bir eli balda olmak istiyorum, sadece Arya ve Alican'la ilgilenmek istiyorum. Ev işleri parmağımı şıklatınca ya da burnumu oynatınca ya da totomu sallayınca falan oluverirse ortaya hiç de kötü bir görüntü çıkmaz diye düşünüyorum.
*Türkiye'ye tatile gittiğimizde çocuk bakımı konusunda herşeyi bildiğini sanan, şu çılgın teyzeler, amcalar, ablalar, komşu Ayşe, taksi şöfürü Ahmet'e biraz akıl istiyorum. Her konuda bi zahmet ahkam kesilmesin, bırakın yaw anne babaları, herkes kendi çocuğundan mesul, benim tek suçum var o da sizden sonra anne olmak!!!
*'Neden ağlıyor' ve 'sütün yetmiyor mu' sorularının zinhar yasak edilmesini istiyorum.
*Arya'nın ağlamadan iletişime geçmesini istiyorum, mutluyken nasıl kafasıyla ve ıh ıh ıh diyerek bizi yönlendiriyorsa, mutsuzken de ağlamadan yönlendirsin minnakcığım.
*Arya'nın oto koltuğuna alışmasını istiyorum. Bu çok büyük bir istek biliyorum, ama bizim için artık kemikleşmiş bir problem haline geldi, nolur bu dileğim kabul olsun noluuuur!!
*Arya'nın dişlerinin acısız çıkmasını istiyorum, hatta bir tek kendi kızımın değil tüm bebelerin, nedir bu çektikleri...
*Alican'a sarılıp deliksiz uyumak istiyorum, sevgilisine sarılıp uyumayı özleyen tek anne ben değilim herhalde!
*Boş vakit istiyorum. Öyle bişeyler yapmazsam suçluluk hissi olmayan, sadece yatağa yayılmaktan başka bir seçeneğin olmadığı boş vakitler mesela şöyle birşey;

Yıllar geçmiş sanki böyle tembellik yapmayalı

*Sevgilimle dışarı çıkıp çakırkeyif olmak istiyorum.
*Arya altını doldurduğunda ziller çalsa mesela, popişi pişik olacak parayonasının (buaralar gündemimizde) geldiği gibi gitmesini istiyorum.
*Kendim için yaptığım ve yapacağım şeylerde, Arya'nın zamanından çaldığım hissinin olmamasını, mümkünse suçluluk hissini ortadan kaldırmayı istiyorum.
*Daralıp kestirdiğim saçlarımın bana darılmayıp bir an önce uzamasını istiyorum.
*Makyaj yapıp, topuklularımı giyip Arya ile böyle dıngır mıngır dolanmak istiyorum, bunu başaran anneler sizi kıskanıyorum!!!!!
*Pantolon gömlek kombinasyonundan, elbiselere geçiş istiyorum ya da Arya ile emzirme zamanlarında anlaşalım; anne elbise giyince meme yok !!!
*Takılarımı tekrar takabilmek, acaba Arya çeker mi korkusundan uzak olmak istiyorum.
*Işınlanmayı biran önce keşfetsinler de cuma akşamları arkadaşlarımızla buluşabilelim istiyorum.
*Arya hanımkızım hastalanmasın, hep sağlıklı olsun istiyorum.
*- 30 derecede soğukta dolaşırken insanlar üşümesin, sıcak sıcak dolaşalım diye kişiye özel fanuslar yapsınlar istiyorum.
*Hiç sorunsuz karavanla tatil istiyorum.
*Türkiye'ye dönünce ne olacak kaygısından uzak olmak istiyorum.
*Arya'nın aynı anda tiyatro, müzik, resim, ekonomi, şiir, arkoloji, antropoloji, felsefe, basketbol, yüzme, atletizm, modern dans ve daha sayamadığım bin bir türlü ilgi alanlarının hepsine sahip olmasını, bunları da kendi istediği için yapmasını istiyorum.
*İkinci çocuk için cesaret istiyorum.
*Tüm sevdiklerimin bizimle birlikte yaşadığı bir köy kurmak, bunu da mevcut hÖkümetten uzak bir yerlerde yapmak istiyorum.

Eee bu dilek konusunda kendimi biraz durdurmak istiyorum yoksa liste kabarık, iste isteyebildiğin kadar!!!
Ey evren duy sesimi, gonder bana 3-5 tanesini!!!!

5 yorum

  1. Duydum. Siz Turkiye'ye donun bu isteklerin bir ikisi konusunda yardimim dokunur elbet.

    Evren :)

    YanıtlaSil
  2. Ailesinden ulkesinden uzakta 1.5 yasinda bir cocuk buyuten biri olarak, sanki benim dileklerimi yazmissin! Ozellikle bu mevsimde daha da zor oluyor uzaklik..

    YanıtlaSil
  3. Tek başına herşeyden ve herkesten uzak çocuk büyütmek çok ama çok zor buna ek olarak iklim bir o kadar zorlayıcı, her sabah derin bir nefes alıp karların içine atıyorum kendimi üstelik bebek arabasıyla!!!

    YanıtlaSil
  4. selam anneysen den geldim takipteyim bana da beklerim :)
    iki blogum var
    1)pastalarım
    http://ilknurolmez.blogspot.com.tr/
    2) oğlum
    http://emreylehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Mrs. TikiTaka©