8 Haziran 2014 Pazar

Bir Annenin Yeni Yıl Listesi: Ara Değerlendirme

Yılın ortasına gelmişken ve Arya'da artık bebek olmaktan çıkmış çocuk olma yolunda ilerlerken daha önce yazdığım "Bir annenin yeni yıl listesi" adlı listenin üstünden geçme zamanı geldi. Bakalım neler dilemişim ve hangileri olmuş:)





*Her şeyden önce bir günün 28 saat ya da yuvarlak hesap yapalım 30 saate çıkartılmasını istiyorum.Zira hiç birşeye yetişemiyorum, her gün sınıftan şunları tekrar etmem gerek diye çıkıyorum ama ödevleri bile yapamadığım gün oluyor. - Ya arkadaş bu durum aynı hiç zaman yetmiyor bana. İşin kötüsü burada her yere 10 dakikada gidiyorum . Misal Arya'yı kreşe bıraktım  ve dersimden önce biraz vaktim var eee hadi  kütüpahaneye git,  parka git kitap oku, git bir kahve iç, git biraz alışverişe yap eksikleri tamamla gibi tüm ıvır zıvır ve keyif işlerimi yapmak için 10 dakika yürümem, iki dakika otobüs beklemem ya da yeni aldığım bisikletle zınk diye gidebilmem mümkünken. Bugünlerde bende İstanbul'a dönünce ne yapacağım endişesi zuhur etti. Ama gene yetmiyor zaman bunun birinci sebebi benim üstüme iş aldıkça alıyorum alıyor olmam olabilir ki buaralar "Mimami Design " geliştiriyoruz. Bu demektir ki yoğun günler beni bekler, ikincisi çocuklar büyüdükçe seninde onlarla birlikte sorumluluğun evriliyor,gelişiyor,artıyor. Arya'nın her ay bir öncekinden daha fazla şeyler yapmaya, öğrenmeye isteğinin olması benim ona hergün başka şeyler sunmam demek ki bu bazen hiç kolay olmuyor. Nede olsa insanım sonuçta he he he!!! 
*Aryatorik'imi kreşte çok sevsinler istiyorum, benim yokluğumu kapatamazlar biliyorum ama yine de Arya'cım benim yokluğumu hissetmesin istiyorum. -Yokluğumu illa ki hissediyor biliyorum ama Arya'ı kreşte çok seviyorlar. Onu sınıfına bırakırken başka öğretmenlerin onu görüp öpüp koklamasını mı anlatsam yoksa o  sınıfa girerken heyecanlanıp koştururmaya çalışırken  bana öpücük vermemesini mi??? Nazar falan değmesin nolur. 
*Bir eli yağda bir eli balda olmak istiyorum, sadece Arya ve Alican'la ilgilenmek istiyorum. Ev işleri parmağımı şıklatınca ya da burnumu oynatınca ya da totomu sallayınca falan oluverirse ortaya hiç de kötü bir görüntü çıkmaz diye düşünüyorum. - Bu durumda hiçbir değişiklik yok maalesef. Hatta gün geçtikçe Arya'nın eli kolu her yere ermeye başladıkça durum daha da fena bir hal alıyor. Ya da herşey ayağımızdan çıkardığımız bir çorapla başlıyor, hadi şuraya koyuvereyim nolcak canım dediğimiz o çorabın üstüne bir t-shirt, bir pantolon, bir elbise, bir hırka derken bir bakıyorum ki Toros dağları bizim evde tekrardan hayat bulmuş.
*Türkiye'ye tatile gittiğimizde çocuk bakımı konusunda herşeyi bildiğini sanan, şu çılgın teyzeler, amcalar, ablalar, komşu Ayşe, taksi şöfürü Ahmet'e biraz akıl istiyorum. Her konuda bi zahmet ahkam kesilmesin, bırakın yaw anne babaları, herkes kendi çocuğundan mesul, benim tek suçum var o da sizden sonra anne olmak!!! -Bu durum pek değişmemiştir sanırım beni bu konuda yeni anne babaların aydınlatması lazım. 
*'Neden ağlıyor' ve 'sütün yetmiyor mu' sorularının zinhar yasak edilmesini istiyorum. -Bu da negatif, zira geçenlerde yeni anne olmuş birinin bloğunu okurken baktımda konu gene dönmüş dolaşmış süt seven teyzelere gelmiş. 
*Arya'nın ağlamadan iletişime geçmesini istiyorum, mutluyken nasıl kafasıyla ve ıh ıh ıh diyerek bizi yönlendiriyorsa, mutsuzken de ağlamadan yönlendirsin minnakcığım. -Bu konuda uzunca bir yol aldık hepimiz. Biz onu anlıyoruz , o bizi anlıyor . Ne demişler insanlar konuşa konuşa. Aryacım'da henüz yarım yamalak konuşuyor bizimle ama onunla muhabbet etmek her geçen gün daha da güzelleşiyor.
*Arya'nın oto koltuğuna alışmasını istiyorum. Bu çok büyük bir istek biliyorum, ama bizim için artık kemikleşmiş bir problem haline geldi, nolur bu dileğim kabul olsun noluuuur!! -Bu sorunu çözeli uzun zaman oldu, sabırla , inatla sevgilim başardı. Artık o kadar ki ben ön koltuğa bile transfer oldum.
*Arya'nın dişlerinin acısız çıkmasını istiyorum, hatta bir tek kendi kızımın değil tüm bebelerin, nedir bu çektikleri... -Oooofff her dişte fabrika ayarlarını sıfırlamaya devam!!!! Ancak buaralar bekleme dönemi, yeni gelen diş yok ve birazcıkta olsa "ooh be" diyebildik.
*Alican'a sarılıp deliksiz uyumak istiyorum, sevgilisine sarılıp uyumayı özleyen tek anne ben değilim herhalde! -Sıkı durun, Arya sonunda başardı, hatta ilk gecenin sabahında kalktığımızda iki şaşkoloz(Alican ve ben) birbirimize bakıp bütün gece uyuduk mu diye sorduk??? Az sabredeceksiniz:)) oluyor mümkün !!! İşin sırrı düzeni kur, düzenden şaşma ve sabır sonrası mutlaka deliksiz uyku.
*Boş vakit istiyorum. Öyle bişeyler yapmazsam suçluluk hissi olmayan, sadece yatağa yayılmaktan başka bir seçeneğin olmadığı boş vakitler mesela şöyle birşey; - Bunun pek mümkün olmadığını anlamış durumdayım çünkü beni "neni, neni" diye arayan bir minnak var ayrıca eğer boş zamanım olacaksa onunla olsun diyerek çocuklu hayatın tadına varıyorum.
Yıllar geçmiş sanki böyle tembellik yapmayalı
*Sevgilimle dışarı çıkıp çakırkeyif olmak istiyorum. -Efendim buna çözüm var Arya uyur anne baba çakırkeyif olur:)). Dışarı çıkma konusunu birazcık daha askıda tutmaya karar verdik çünkü Arya'yı uyutup başına kayınçoyu bekçi diye diktik ve bizim eve yakın olan hem de hiç fena olmayan pub ların yolunu tuttuk. Ben pürşık , Alican küpeli :) falan. Sonuç ne derseniz evden ayrılmamızdan tam 30 dakika sonra telefon geldi. "Abi, Arya kusuyor", tabii biz koştur koştur eve geliriz, bir vicdan sızısı, birbirinin gözünün içine bakamam durumuyla...Bu olayı iki kez hem de Arya'da herhangi bir hastalığın en ufak belirtisi yokken yaşayınca , daha zamanı var diyerek ufak kaçamakları yapmamaya karar verdik.
*Arya altını doldurduğunda ziller çalsa mesela, popişi pişik olacak parayonasının (buaralar gündemimizde) geldiği gibi gitmesini istiyorum. - Ahahaha evet zilimiz var Arya:)), çiiiiş, keke diyor minnak ama tuvalete gitmeyi reddediyor, beze devam!!!
*Kendim için yaptığım ve yapacağım şeylerde, Arya'nın zamanından çaldığım hissinin olmamasını, mümkünse suçluluk hissini ortadan kaldırmayı istiyorum. -Bu istek ömür boyu listede, yapıcak bişey yok.
*Daralıp kestirdiğim saçlarımın bana darılmayıp bir an önce uzamasını istiyorum. -Anladığım kadarıyla pek darılmamışlar, çok çabuk uzadılar. Ama aklımda buaralar rengini değiştirmek var, acaba yeşil mi yapsam diyorum:)). Kanadalı anne modeli, 20 -60 neredeyse her kadının saçında mor, kırmızı, yeşil, pembe renkleri görmek mümükün.
*Makyaj yapıp, topuklularımı giyip Arya ile böyle tıngır mıngır dolanmak istiyorum, bunu başaran anneler sizi kıskanıyorum!!!!! -Bunuda yaptımyapıyorum, hem de ayağımda topuklu, altımda bisiklet arkamda Arya ile, kazasız belasız sürüşler diliyorum kendime. 
*Pantolon gömlek kombinasyonundan, elbiselere geçiş istiyorum ya da Arya ile emzirme zamanlarında anlaşalım; anne elbise giyince meme yok !!! -Emzirme hikayemiz son buldu, havalar ısındı, ben yine elbiselerime kavuştum:)
*Takılarımı tekrar takabilmek, acaba Arya çeker mi korkusundan uzak olmak istiyorum. -Arya'nın odak noktası bu konuda değişiti ve Alican oldu. En yakın temasta gözlük yerde:). Olurda Alican, bir babanın yeni yıl listesini hazırlarsa o zaman listenin ilk sıralarında görebilirsiniz.
*Işınlanmayı biran önce keşfetsinler de cuma akşamları arkadaşlarımızla buluşabilelim istiyorum. -Beklemede.
*Arya hanımkızım hastalanmasın, hep sağlıklı olsun istiyorum. -Umut fakirin ekmeği.
*- 30 derecede soğukta dolaşırken insanlar üşümesin, sıcak sıcak dolaşalım diye kişiye özel fanuslar yapsınlar istiyorum. -Kardeş dönüyoruz biz, olmasada olur diyeceğim ama içim elvermeyecek. Bulun şunuda insanlar rahat etsin.
*Hiç sorunsuz karavanla tatil istiyorum. Planlar var Türkiye'ye dönünce karavan almak gibi.
*Türkiye'ye dönünce ne olacak kaygısından uzak olmak istiyorum. -Hem malum durumlardan hem de Türkiye'den konuştuğumuz her kişinin ilk cümlesinin "Memleketin halini biliyorsunuz" demesinden dolayı gittikçe artıp yön değiştiren bir durum bizim için.
*Arya'nın aynı anda tiyatro, müzik, resim, ekonomi, şiir, arkoloji, antropoloji, felsefe, basketbol, yüzme, atletizm, modern dans ve daha sayamadığım bin bir türlü ilgi alanlarının hepsine sahip olmasını, bunları da kendi istediği için yapmasını istiyorum. -Ahahaha ben hepsini yapmasını istesem bile o ne ile mutlu olacaksa onu yapsın. Nasıl ama tam anne sözleri değil mi:)
*İkinci çocuk için cesaret istiyorum. -Geleceği, olacağı varsa olur diyelim konuyu uzatmayalım.
*Tüm sevdiklerimin bizimle birlikte yaşadığı bir köy kurmak, bunu da mevcut hÖkümetten uzak bir yerlerde yapmak istiyorum. -Ah böyle bir ihtimal var mı ki??? 

Gördüğünüz gibi durum hiçte fena değil uzun vadede dilediğim dilekleri saymazsak, bu sene ortasına kadar  Evren bana isteklerimi göndermiş diyebiliriz. Başka bir isteğim var mı acaba diye düşününce. Aklıma iki şey geldi;

* Arya'nın aylardır çektiği burun tıkanıklığının yazın gelmesiyle son bulması ve artık rahat rahat nefes almasını isterim.
*Mimami Design büyüsün, gelişsin, daha çok minnakla tanışsın isterim.

Oooohhh vallahi, ara değerlendirme çok iyi geldi doğrusu. Bu seneki performans değerlendirmesinden tam puan alır mıyız ne dersiniz???

Bol gülüşlü günler...



2 yorum

  1. Harikaaınız valla ne diyeyim. Şu köy benim de hep hayalimdedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim eşimle ciddi ciddi konuştuğumuz bir durum ilerisi için ama koşullarımız neler olur, nelerden vazgeçbiliriz şimdilik tam bilemiyoruz.Zaman gösterecek.

      Sil

Mrs. TikiTaka©