21 Ocak 2014 Salı

Plasentanızı Nasıl Pişirelim İstersiniz???

Placentophagy ya da kendi plasentanızı yemek kulağınıza nasıl geliyor? Natural Mama'nın geçenlerde gönderdiği yazısını okurken ilk başta biraz tiksindirici buldum ama bir iki araştırma ve okumadan sonra ilk verdiğim tepki olan ıııyyhh'ın yerini hımmmm olabilir belki aldı.

Çinde annneler çok uzun zamandır plasentalarını yiyorlarmış. Annenin plasentasını yemesinin doğumdan sonra enerjisini geri toplamasına, lohusalık dönemini kolay atlatmasına ve anne sütünün artmasına yardımcı olduğu inancı yaygın. Plasentanın içeriğine baktığınızda oksitosin,interferon,prolaktin bulunmukta ve bu hormonların süt üretimini arttırma,bağışıklık sistemini güçlendirme, ağrı eşiğini yükseltme gibi özellikleri bulunuyor.

Biz insanoğlu olarak plasenta yeme konusunda diğer tüm memelilerden ayrılıyoruz, bizim dışımızda hepsi plasentalarını doğumdan hemen sonra yiyorlar. Bizde ise Çin dışında, Amerika ve Avrupa'da plasenta yeme sayısı giderek artıyormuş.

Peki benim görüşüm ne?

Açık söylemek gerekirse ilk okumada yukarıda yazdığım gibi tiksindirici bulduğum bir gerçek ancak doğada ne oluyorsa onun doğru olduğuna dair inancım çok daha yüksek. Yani hayvanlar yapıyorsa vardır bir bildikleri diyorum.
Ayrıca izlediğim plasenta kapsülleme görüntüleride bana gayet normal geldi, kaldı ki bugün marketten aldığımız birçok şeyin nasıl,nelerle ve nerelerde yapıldığını bilmediğimizi düşünürsek plasentamı biri benim için kapsüllerse gerçektende tüketebilirim. Yanlız meyvelerle karıştırıp içecek yapmak, çiğ çiğ yemek bana pek uygun değil:( çünkü et tüketme konusunda bile zaman zaman sıkıntı yaşıyorum. Ama siz merak saldıysanız sorun google efendiye versin size plasentalı yemek tariflerini.

İşin bir diğer tarafıda dedikodu boyutu; bazı hemşireler doğumdan sonra atılacak olan plasentayı alıp yüzlerine sürüyorlarmış (tabii bu dedikodu yurtdışı kaynaklı). Atılacak dediğime bakmayın siz çünkü değerli bir tıbbi atık olduğu için kozmetik firmalarınca (bunlar topluyorsa kesin bize yararı vardır ama haberimiz yoktur) toplanmakta ve dünya kadar para verilen pahalı kremlere dönüşmekte. Hatta Amerika'da plasenta piknikleri düzenleniyormuş. Hatta ve hatta Kate Holmes arkadaşımız plasentasını yemiş!!!

Türkiye'de durum nedir pek bilemiyorum,birkaç doğal yöntemleri takip eden bloggerların yazıları var mı diye baktım ancak herhangi birşey bulamadım, henüz popüler değil sanırım.


Daha detay okumak isteyenler için;

http://placentanetwork.com/


http://www.placentabenefits.info/



Ve bir plasenta kapsülleme görüntüsü:




1 yorum

Mrs. TikiTaka©