29 Ocak 2014 Çarşamba

Fabrika Ayarlarına Geri Dönmek





8 ayda 8 diş eğer ortalamaya vuracak olursak Aryatorik her ay bir diş çıkartıyor diyebiliriz. İlk dişi 6 aylıkken çıktı 1 gün bile fazladan beklemedi.

Ah ne günlerdi, azcık ateş ama bol miktarda huysuzluk, zaten yapışık olduğu memeye bağımlılık, annesiz yapamama ve bol miktarda ağlama, mızıldanma. Tam 2 hafta ağrı çekti Aryacık. Başta huysuzluğuna bir anlam verememiştik.

Hatta o kadar ki kamp yapmaya gittiğimiz haftasonu mızıldanmalar pik yapmıştı ve ben Alican 'a ağlaya ağlaya bir anormallik olduğunu belki  benim yetemiyor olabileceğimi söylemiştim.(tipik herşeyin sebebinin kendi olduğuna emin anne modeli). Neyse ki 2 gün sonra Arya'nın dişi çıkınca rahatlamıştık ve anlamıştım kuzum acıdan napıcağını şaşırıyordu. Ama nasıl bir rahatlamaydı, herşeyin sebebini bulmak:)

Hani diyorlar ya bazı şanslı anneler " nasıl diş çıkardı anlamdı" diye biz saDece 2 dişin nasıl çıktığını anlamadık. Aaahh o ne rahatlıkmış öyle yatıyorsun kalkıyorsun hanımkızımın ağzında bir diş çıkmış, sessiz sedasız.

Aryatorik şuanda 9. dişini çıkarıyor, namı-ı değer küçük azıları geliyor , ilki sessiz sedasız çıktı ancak ikincisi beni benden aldı.

Tam anlamıyla fabrika ayarlarına geri döndük, nasıl mı???

* Meme emme konusunda süper bir düzen oturtmuştuk hem devam edip hem emme sayısını azaltmıştık şimdi durumumuz şöyle Arya benimle göz göze geldiği her an " mememmmm" diye bağırıyor eğer emmezse ortalık toz duman.
* Uyku iletişimimiz çok güzel ilerliyordu. En güzel özelliklerinden biri anne baba ayırmadan uyuyordu gecede sadece bir kere kalkıp hop uyumaya devam ediyordu hatta ve hatta yarı uykulu yatağına yatırdığımızda kendi kendine uyuyordu ama şimdi 2 ya da 3 kere uyanıyor hem "memem" diye ağlıyor hem de 3 saatten önce uyumuyor.
* Sadece kucak istiyor, normalde çok aktif ve herşeyi kendi yapmak isteyen bir çocuk ancak ne zaman diş ağrısı olsa kucaktan inmiyor, tuvalete bile birlikte gidiyoruz!
* Tabii ki iştahsızlık ve ateş.
* Ve son olarak çıldıran anne, açık söylemek gerekirse bazen düşünüyorum dişi acaba hangimiz çıkartıyor diye. Aslında minnak kızımın canının neden acıdığını bilmek nedenini bilmediğin huzursuzluktan daha rahat bir his, duruma göre alınabilecek önlem varsa alıyorsun vs. ancak bu son diş çıkarma olayımız beni bir hayli yıprattı.Ben yıpranınca Alicanı,kayinçomuzuda yıpratmaktan geri kalmadım.
Dişlerin tamamının 3 yılda çıktığını düşünürsek daha çok uzun yolumuz var. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©