14 Ağustos 2014 Perşembe

Çocuklu Hayat ve Özel Hayat Dengesi

Çocuklu hayatla birlikte kadınların içine düştükleri en büyük sorunsal kendi hayatından ödün vermek olur. Hamilelik döneminde çocuğumu nasıl yetiştiririm, neleri yaparım, neleri yapmam gibi konulara pek bir kafa yoruyoruz ancak konu kendi hayatıma kaldığım yerden nasıl devam ederim sorusuna
gelince hep geri plana atıyoruz. Aslında geri plana atma nedenlerimizin başında geleneksel aile yapısından özümsediğimiz ''saçını süpürge eden anne '' modeli yer alıyor ki bu bir seçimdir. Herkese hele hele 80 kuşağı doğumlu annelere uymadığını çok kolaylıkla söyleyebiliriz.

Günümüzde anneler kendi hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek istiyorlar. Bu demek değildir ki bebekleriyle daha az ilgilenirler daha az severler. Bu sadece çocuklu hayatını ve kendi hayatını dengede tutma çabasıdır ancak o denge kolay bir şekilde kurulmaz. Çünkü an itibariyle kendini biberon, bebek bezi, ağlayan ufak bir mucize ile başbaşa buluverirsin.

Bu işin bir formülü varsa eğer -ki bence var!!!




Evet hergün kendin için birşeyler yapmak, ne yaptığının hiç bir önemi yok tek önemli olan şey kendin için yapıyor olman. Doğum yapmış herkes bilir ki ilk zamanlar yüzünü bile yıkıyamadığın günler oluyor ya da bir ayağınla puseti sallarken bir yandan yemek yaptığın, o sırada nasıl olduğunu sormak için arayan sevgiline güzel bir ses tonuyla konuşmak yerine hayatından bezdiğini birkaç saniye içinde anlattığın olmuştur ya da olacaktır. Hal böyle olunca sürekli eski hayatını kaybettiğin için üzülen karamsarlığa düşen ve her geçen gün yorulan bir kadın olmak kaçınılmaz olabilir.


Halbu ki mutlu anne demek mutlu çocuk, mutlu sevgili demek bu yüzden her gün kendin için ne olursa olsun ufacıcık birşey yapmalısın. Örneğin, kitap okumayı seviyorsan ilk gün sadece iki satır, ikinci gün bir paragraf, üçüncü gün iki paragraf şeklinde yavaş ama istikrarlı ilerleyerek kaybettiğin hayatının kontrolünü geri kazanmalısın. Eğer bunu yapabilirsen her sabah hem dünyanın en tatlı hem de aynı zaman da bir o kadar yorucu bebeğine nasıl sahip olabildiğini anlamaya çalışarak yataktan kalkmak yerine, bugün kendim için neler yapabileceğim diye düşündüğünü göreceksin (çok heycan verici bence).


Kolay değil annesine her an ihtiyaç duyan minnakla baş etmek ben de herkes gibi tecrübe ettim/ediyorum ama bir yerlerinden yakalamaya çalışıyorum Arya'dan önce ki hayatımı. Kimimiz bu yorumu eleştirir tahmin ediyorum  ancak kendim için birşeyler yapabildiğim her gün hem ben daha mutlu biri oluyorum hem de ev halkı !!!

Hadi sen de bugün sırf  kendin için birşey yap sevgili hem cinsim günün güzel geçsin!!! Ne yapacağını bilemeyenler için ufak bir öneri benden gelsin.


Ballı Yoğurt Maskesi

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı bal

Sürüp 20 dakika bekliyorsunuz.

Minnakları öğlen uykusuna yatırdıktan sonra yapmanız tavsiye olunur.


Bol gülüşlü günler.....

















Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mrs. TikiTaka©